Hírek, Külföld

Az ukrán hírszerzés szerint pánikolnak az oroszok: elkezdték kiüríteni a Krímet

Az ukrán hírszerzés szerint az orosz csapatok megkezdték a Krím félsziget evakuálását.

 

 

 

Az ukrán hírszerzés szerint orosz megszállók elkezdték elhagyni a Krímet és Dél-Ukrajnát családjukkal együtt. Az orosz megbízottak, hírszerző tisztek és katonai parancsnokok sürgős evakuálása zajlik – adta közlésül a Kyiv Independent.

A félszigetet 2014 óta megszállás alatt tartják az orosz csapatok, az ukránok mostanra több mint 6 ezer négyzetkilométert foglaltak vissza az orosz ellenőrzés alól szeptemberben, de folytatják az ellentámadást.

Oroszország elismerte, hogy kulcsfontosságú városokat veszített el az észak-keleti Harkiv régióban, amit néhány katonai szakértő a háború potenciális áttörésének tekint. Moszkva az elmúlt napokban a régióból való csapatkivonását „átcsoportosításnak” nevezi, amelynek célja, hogy a kelet-ukrajnai Luhanszk és Donyeck régióra összpontosítson, ám ahogy azt az oroszoktól már megszokhattuk, szeretik másképpen nevezni a lépéseiket, mint amik. Ezt az állítást így még Oroszországban is nevetségesnek vélik. Számos ottani közösségimédia-felhasználó „szégyenletesnek” minősítette a bejelentett kivonulást.
forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?