Életmód, Külföld

Még szelfizett feleségével a sziklán, majd lelökte a biztosítási pénzért

Harminc év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki terhes feleségének meggyilkolásával akart szert tenni a balesetbiztosításból és a nevére felvett kölcsönökből származó pénzre.

 

 

A 40 éves Hakan Aysal és hét hónapos terhes felesége, Semra Aysal (32) a délkelet-törökországi Mugla tartományban nyaraltak 2018-ban, amikor a férje lelökte őt egy szikláról – írja a Mirror.

A rendőrség sokáig csak gyanúsítottként kezelte Hakan Aysalt, most azonban bűnösnek is találták. A gyanú azután merült fel, hogy a szikla tetején lévő házaspár fotóit közzétették a hírekben, és kiderült, hogy egy másik turista levideózta őket a helyszínen, mert szerinte a férfi furcsán viselkedett.

Recep Sahin, aki a felvételt készítette, azt mondta a bíróságon, hogy családjával megálltak, hogy megnézzék a kilátást a Kabak-öbölből:

„A lányom a telefonommal filmezte a kilátást, amikor az Aysal házaspár lejött a lejtőn. Még viccelődtünk is, hogy a férfi dobja le a nőt, vagy a nő dobja le a férfit, de nem volt köztük interakció.”

Egy másik szemtanú szerint a vádlott nyugodtnak tűnt az eset után.

„Arrafelé autóztam, amikor láttam, hogy valaki integet nekem, ezért megálltam. Hakan volt az, azt mondta, hogy a felesége leesett a szikláról. Azonnal kiszálltunk a kocsiból, és keresni kezdtük, de nem láttuk, hogy hová esett”

– mondta a tanú. Majd hozzátette:

„Ott maradtunk a csendőrség megérkezéséig. Hakan cseppet sem volt gondterhelt, kifejezetten nyugodt volt. Nem úgy viselkedett, mint akinek a felesége most esett le egy szikláról.”

A férj ellen előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság miatt indult eljárás, ugyanis, mint kiderült, előre eltervezte a felesége meggyilkolását.

Felesége nevében hét kölcsönt vett fel és balesetbiztosítást is kötött 400.000 török líra (kb. 9.200.000 Ft) értékben, ahol az egyetlen kedvezményezett ő maga volt.

A vádiratban az is szerepel, hogy Hakan nem sokkal az eset után követelte a teljes biztosítás kifizetését, a vizsgálat bejelentésekor azonban kérelmét elutasították.

Az áldozat bátyja, Naim Yolcu az egyik meghallgatáson azt mondta:

„Amikor az Igazságügyi Orvostani Intézetbe mentünk, hogy elhozzuk a holttestet, Hakan az autóban ült. A családom és én megsemmisültünk, de Hakan még csak nem is tűnt szomorúnak. „

Hakan több képet is feltöltött közösségimédia-profiljára arról, hogy beutazta az országot, és a legjobb külföldi szállodákban szállt meg a pénzből.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?