Érdekes, Kvíz

Az emberek 70% nem tudja a választ erre a KRESZ feladatra:

Még a legtapasztaltabb sofőröket is gyakran kijátssza az a KRESZ példa, amiről most írunk. A látszólag egyszerű helyzet, ahol csak néhány autó vár a lámpás kereszteződésben, sokkal trükkösebb, mint elsőre gondolnánk. Akár minden nap belebotlunk ilyen forgalmi szituációkba, mégis, a kérdés a következő: melyik autó kanyarodhat le jobbra a három közül?

 

 

 

Ezen a példán valóban sokan megakadnak. A többség erre azt szokta mondani, hogy a C jelű, hiszen a tábla szerint csak ő haladhat jobbra; mások szerint mindhárom, csak a megfelelő sorrendben. Nos, az igazi csavar a történetben a piros lámpa. Ha valóban elmerültünk a képen, akkor észrevehettük, hogy a C jelű autó előtt bár a kötelező haladási irány tábla jobbra mutat, a lámpa ebben a pillanatban piros. Így az igazi válasz: egyik autó sem kanyarodhat le az adott pillanatban.

A valóságban a vezetők természetesen elsősorban a lámpákat figyelik, és csak ezután követik a jelzőtáblák utasításait. De mint egy elméleti KRESZ tesztben, ez a kérdés sok sofőrnek fejtörést okoz. Te jól döntöttél?




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?