Belföld, Hírek

Újabb tanácsadója hagyja ott Novák Katalint a kegyelmi botrány után: „Nagyon vártam volna bármiféle magyarázatot”

Gundel Takács Gábor után Lackfi János is bejelentette a távozását.

 

 

 

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, csütörtökön Gundel Takács Gábor úgy döntött, otthagyja Novák Katalin köztársasági elnök tanácsadó testületét. Szerinte rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor. Ám nem ő az egyetlen, aki hasonlóan gondolja: Lackfi János csupán néhány órás különbséggel jelentette be ugyanezt.

Nem akartam a témához hozzászólni, a drámai távozásokat nem kedvelem. Viszont a gyűlöletvihart sem szeretném tovább állni egy olyan fájdalmas és viszolyogtató ügyben, amelyhez hangsúlyozottan semmi közöm” – kezdte a Facebook-oldalán a költő.

Mint írja, Novák Katalin felkért tanácsadói testületének tagjaiként semmiféle anyagi juttatásban nem részesült, valamint sosem tárgyaltak napi politikai eseményeket.

Ki-ki építő, távlati javaslatokat hozott arra a szakmai területre vonatkozóan, amelynek értője. Ráadásul a tavalyi évben jöttünk össze utoljára” – hangsúlyozta.

Borzalmas minden pedofil-botrány, és a kegyelemügy kapcsán nagyon vártam volna bármiféle magyarázatot. A közfelháborodás teljesen érthető, az viszont aljas dolog, ahogy sokan ennek révén próbálnak kattintásszámot elérni, politikai tőkét kovácsolni, vagy csak, jó troll módjára, másoknak beszólogatni, saját felsőbbrendűségüket bebizonyítani” – írta a közleményében, hozzátéve:

A tanácsadói testületből most kilépek,

bár őszintén hittem benne, hogy hosszú távon érhetünk el pozitív változásokat. Ez a döntés nem valaki mellett vagy ellen szól, az én ügyem és jogom. Nem szeretnék e tárgyban további vitát nyitni, sem szerepelni, mindent leírtam itt, amit mondani akartam” – zárta sorait.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?