Belföld, Hírek

Nesze semmi… – Az EMMI válaszolt: ezért nyitnak az iskolák április 19-én

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben válaszolt az iskolák újranyitásáról szóló kérdésekre.

 

 

 

Az iskolák újranyitásáról kérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát az ATV Híradója – a csatorna arról érdeklődött, miért állítják vissza a jelenleg életben lévő online oktatást a rendes, jelenléti tanításra április 19-én, amikor a gyerekek nem is kaphatnak vakcinát, de még a nemrég beoltott pedagógusoknál sem alakult ki védettség.

A szaktárca közleményében azt válaszolta, a lépcsőzetes újraindítás már így is lehetséges a tanárok magas arányú átoltottsága miatt:

„A magyar lakosság kiemelkedő beoltottsága lehetővé teszi a lépcsőzetes újraindítást, az óvodák és iskolák készen állnak az újranyitásra a védelmi intézkedések fenntartása mellett. Több mint 100 ezer pedagógus kapott soron kívüli oltást, és ezekben a napokban is újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó kap soron kívüli oltást” – írta az Emmi az atv.hu kérdésére. A védettség kialakulásával kapcsolatos aggályokat nem válaszolták meg.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt többször, diákok és szakszervezetek is tiltakoztak korábban ez ellen, végül a gimnáziumi online oktatást meg is hosszabbították Orbán Viktor bejelentésére, de az általános iskolákban mindezek ellenére két hét múlva hétfőn becsengetnek a kisdiákoknak.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?