Belföld, Hírek

Kijött a leggazdagabb magyarok listája: Mészáros Lőrinc újra az élen, Nagy Ő Jákob Zoltán pedig már nincs a top 50-ben

2023-ban újra Mészáros Lőrinc vezeti a milliárdosok Forbes által összeállított listáját: a legnagyobb vagyonnal rendelkező magyar az ötödik alkalommal került toplista élére, 2023-ban 591,3 milliárd forintra nőtt a becsült vagyona. Idén új nevek is felbukkannak a leggazdagabbak között: Orbán Viktor veje, Tiborcz István a 27. helyen debütált, valamint ott van 40. helyen a kormánykommunikációs megbízásokból meggazdagodó Balásy Gyula is.

 

 

 

A második leggazdagabb Csányi Sándor 573,7 milliárd forintos becsült vagyonnal, őt követi a harmadik helyen az MPF Holding tulajdonosa, Felcsuti Zsolt 442,9 milliárd forintra becsült vagyonnal – közölte a forbes.hu.

Az idei listán nyolc olyan milliárdos van, akik először, illetve néhány év kihagyás után szerepelnek:

  • Az ötvenes listán idén először szerepel Orbán Viktor veje, Tiborcz István is, aki rögtön a 27. helyen debütált 75,3 milliárd forintos becsült vagyonnal.
  • Felkerült a listára Száraz István is, Matolcsy György jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a barátja is, aki a 16. helyen áll 125,7 milliárd forinttal.
  • A kormánykommunikációs megbízásokból meggazdagodott Balásy Gyula is ott van már az ötven leggazdagabb között, a 40. helyre került 56,8 milliárdos becsült vagyonával.
  • A magyar állammal és a Orbán rokonaival is üzletelő török üzletember, Adnan Polat és családja;
  • Kis-Szölgyémi Ferenc, az egykor Simicska üzleti köréhez tartozó B+N Referencia Zrt. tulajdonosa, akinek cége felvásárlásokon és nagy állami tendereken nőtt hatalmasra, és lett komplex ingatlanüzemeltető;
  • A visszatérők közé tartozik Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. tulajdonosa és elnöke, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, valamint Nagy György, Csányi Sándor egyik meghatározó és rendszeres üzlettársa.
  • A TV2-n celebeskedő Jákob Zoltán viszont a lista szerint már nincs a leggazdagabb ötven között.

A Top10-es lista így néz ki 2023-ban:

  1. Mészáros Lőrinc és családja becsült vagyona: 591,3 milliárd forint. Mészáros vagyona az elmúlt egy évben a becslés szerint több mint 150 milliárd forinttal nőtt.
  2. Csányi Sándor becsült vagyona: 573,7 milliárd forint. Csányi Sándor vagyonának csak kis szeletét teszik ki az OTP-részvények, annál nagyobbat a Bonafarm. A vagyonának már több mint felét az agrárium adja.
  3. Felcsuti Zsolt becsült vagyona: 442,9 milliárd forint. Az MPF Holding tulajdonosa harmadszor dobogós.
  4. Veres Tibor becsült vagyona: 438,2 milliárd forint. Vagyonának legnagyobb részét a magyar ingatlanpiac egyik legfontosabb szereplője a Dayton Invest csoport adja.
  5. Gattyán György becsült vagyona: 424,8 milliárd forint. A Docler Holding továbbra is tejel, főleg az erotikustartalom-szolgáltatónak köszönhetően.
  6. Szíjj László becsült vagyona: 281,3 milliárd forint
  7. Jellinek Dániel becsült vagyona: 249,5 milliárd forint. Az Indoteknek 12 európai piacon vannak ingatlanérdekeltségei és nagybanki finanszírozói kapcsolatai.
  8. Demján Sándorné és családja becsült vagyona: 225,6 milliárd forint.
  9. Széles Gábor becsült vagyona: 206,8 milliárd forint. 
  10. Garancsi István becsült vagyona: 197,3 milliárd forint. Majdnem ötvenmilliárd forintos növekedést könyvelhetett el idén.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?