Belföld, Hírek

Megvan az új Nemzet Színésze – meglepetés, kit választottak az elhunyt Törőcsik Mari helyére

Kedden délután közel egy órás tanácskozás után hozták meg döntésüket a Nemzet Színészei: Törőcsik Mari helyére Lehoczky Zsuzsát választották meg.

 

 

 

 


Borzasztó nagy megtiszteltetés, hatalmas öröm, hogy beválasztottak a Nemzet Színészei közé. Egyben nagyon sajnálom, hogy ez a megtiszteltetés Törőcsik Mari elvesztését is jelenti. Azért külön boldog vagyok, hogy ezzel a díjjal elismerték az operett, mint műfajt is. Nagyon meglepődtem, egyáltalán nem számítottam rá, hogy én leszek a Nemzet Színésze – mondta a Blikknek Lehoczky Zsuzsa.

Így jutottunk el a döntésig:

A társulat ülése kedden kora délután elkezdődött, és addig fel sem álltak az asztaltól a színészek, míg meg nem találták a mindenkinek megfelelő személyt. A döntőbizottságból információink szerint hatan vannak jelen: Almási Éva, Csomós Mari, Máthé Erzsi, Cserhalmi György és Király Levente nincsenek a színházban, őket állítólag telefonon kapcsolják be a szavazásba.

A hivatalos eljárás ilyenkor az, hogy a döntésről értesítik Vidnyánszky Attilát, aki ezután értesíti az érintettet, és csak ezután hozzák nyilvánosságra a nevet. Előfordul persze, hogy a döntés kiszivárog.

Elsők között érkezett Tordy Géza, majd Szacsvay László, aki összefutott a színházból épp távozó Udvaros Dorottyával, aki azonnal lobbizni kezdett viccelődve.

– Nagyon egyszerű, szavazz rám! – nevetett a színésznő, akinek a neve fel is merült a szavazás kapcsán.

Ezek után megérkezett Bodrogi Gyula is, aki hatalmas mosollyal üdvözölt mindenkit.

– Remekül érzem magam – válaszolta a kérdésünkre.

Komoly térdproblémái miatt már a kocsiból is csak segítséggel tudott kiszállni Molnár Piroska, akit a lépcsőn is egy kísérő segítette, hogy sikerüljön felmennie. Vele együtt érkezett meg Jordán Tamás is, aki először szavaz, miután tavaly került be a Nemzet Színészei közé. Közben megtudtuk, a színészek állítólag három színésznőre szűkítették a listájukat, nem árulták el, kik ők.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?