Belföld

Várkonyi Andrea kizárja a férjét a konyhából: „Sütne-főzne ő, ha hagynám”

Mészáros Lőrincéknél már egy hete áll a karácsonyfa. Az ország leggazdagabb családja 25-én rokonlátogató körútra indul.

 

 

 

Ha megkérdeznék, melyik a kedvenc időszaka az évben, biztos hogy szóba kerülne a karácsony és az adventi készülődés hetei. Várkonyi Andrea ugyanis rajong a szeretet ünnepéért, a szívmelengető időszakért, amely során a lélek mellett az otthonok is díszbe öltöznek. A volt televízióssal ugyan nagyot fordult a világ, mióta az ország leggazdagabb vállalkozójának, Mészáros Lőrincnek a felesége lett, a karácsonyi időszakban sem különbözik másoktól, üzletasszonyból háziasszony lesz.

Ezt az is bizonyítja, hogy Andrea szeptember óta nem posztolt közösségi oldalán, ám az Instagramra ezúttal feltöltött egy fotót a család karácsonyfájáról és megosztott néhány gondolatot is az ünnepi készülődésről, amelynek kapcsán el is értük és a Blikknek is mesélt arról, hogy náluk miként zajlanak az ünnepi napok.

– Pont ugyanazt csinálom, mint bármelyik háziasszony, amikor érkezik a karácsony. Fát díszítek a lányommal, vagy éppen bejglit sütök, főzök, az ünnepi menüben is pont ugyanazok találhatóak meg, mint máshol: hal, kacsa, pulyka – sorolta a Tények egykori műsorvezetője.


Kérdés, miből veszi ki a részét a családfő, inkább a karácsonyfadíszekkel bíbelődik vagy inkább a halászlé elkészítésekor jut számára létfontosságú szerep?

– Sütne-főzne ő, ha hagynám… – nevette el magát Andrea, aki kijelentette, a konyhában nincs pardon.

Szerintem minden háziasszony egyetért azzal, hogy a birodalmába nem szívesen enged be senkit, ezzel én is így vagyok, ott én vagyok a főnök.

Az ünnepi asztal éke a bejgli, az édes süteményt pedig hagyományosan Andrea és lánya, Nóri készítik. Nincsenek titkos hozzávalók és a recept sem anyáról a lányára öröklődő, több évtizedes családi titok, Andrea megsúgta, néhány esztendővel ezelőtt vadászták az interneten és mivel bevált, azóta használják.

– Már jó ideje Nórival ketten készítjük a mákos és a diós bejglit, azt pedig már régen elengedtük, hogy a tészta kireped-e vagy sem – kuncogott a volt televíziós.

Mindannyian úgy szeretjük a bejglit, ha a vékony tésztában sok töltelék van, ilyenkor viszont óhatatlanul is reped a tészta, ezt elfogadtuk.

És hogy ünnepi díszbe öltözött-e már a lakás?

– Mióta Nóri nagyobb és már tudja, hogy nem a Jézuska és az angyalkák hozzák az ajándékokat, valamint a karácsonyfát, több időt is szánhatunk az előkészületekre. Korábban 24-én reggelre vette fel az ünnepi ruháját a fenyő, de most be kell vallanom, már jóval előbb nekiálltunk a díszítésnek és már egy héttel karácsony előtt állt a fa – árulta el Várkonyi Andrea, hozzátéve, az otthon díszítésébe a családfő és a volt híradós Budapesten tartózkodó szülei is besegítettek.

A Szenteste a szűk családé, utána útra kelünk a család többi tagjához, 25-én Budapesten és környékén, 26-án pedig Szegeden örülünk együtt a szeretteinkkel.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?