Életmód

A plus-size modell letarolja az internetet azzal, hogy ünnepli az igazi énjét

A hagyományos szépségnormák megkérdőjelezése számos nő által felvállalható elkötelezettség. Céljuk, hogy elutasítsák azt az elképzelést, hogy az ideális testnek meghatározott görbéknek kell megfelelnie. Thais Carla ezt példázza, aki valódi influenszerré vált, aki teljes önbizalmat szerzett a teste iránt, és büszkén mutogatja azt bikiniben, mindenféle szégyenérzet nélkül.

 

 

 

Ismerd meg a modellt

Az 1991. október 15-én Brazíliában született Thais Carla táncosként és a közösségi média influenszereként tűnt fel, akit a plus size befogadásáért ünnepelnek a táncos közösségen belül. Balett- és dzsessztanulmányait 4 éves korában kezdte, és mire 14 éves lett, saját akadémiát alapított a húgával együtt. Az Instagramon jelentős jelenléttel büszkélkedhet, több mint 3 millió követője van, akik értékelik táncos videóit és képeit. Gyakran elismerik pozitív lelkiállapotáért és irigylik gátlástalan hozzáállásáért.

Erőssége éppen abban rejlik, hogy nem állít korlátokat: úgy öltözködik, ahogy akar, cenzúra és szerénység nélkül. Büszke az alakjára, gyakran posztol táncos videókat, amelyekben gyakran dicsérik az energiájáért, a jó hangulatáért és az előítéletek lebontására irányuló vágyáért. Sok posztja gyorsan vírusszerűen terjed, több millió megtekintést és több ezer like-ot gyűjtve.

Egy plus-size influenszer

Harca kiterjed a divat- és szépségipar által előírt esztétikai normák megkérdőjelezésére is. Carla elutasítja azt a mérgező ideológiát, amely a szépség megtestesítőjeként a fiatalságot és a soványságot diktálja. Szerencsére Carla nincs egyedül ezzel a tudatossággal, hiszen más hírességek is csatlakoznak a mozgalomhoz, átformálva a szépségnormákat, és arra ösztönözve a luxusmárkákat, hogy befogadóbb politikát fogadjanak el.

Thais Carla hangsúlyozza: „A szépségnormák arról szólnak, hogy mitől érzed magad boldognak”. Jelentős követői tábora megerősítésként szolgál a különböző testek normalizálásának előmozdítására tett erőfeszítéseihez, kiemelve, hogy nem kell a végletekig elmenni a társadalmi elfogadásért.

A testpozitivitás mellett is kiáll

Az Instagram sztereotipikus világában a brazil influencer könnyedén vált át a ruhákból fürdőruhába. A testpozitív mozgalom mellett kiállva hangsúlyozza, hogy ez a mozgalom az önmagunk iránti hála érzésének ápolásáról szól, arra buzdítva minket, hogy értékeljük az erősségeinket, és ne hangsúlyozzuk a vélt hibáinkat. Úgy véli, nem szabad hagynunk, hogy mások kritikája akadályozza az életünket. Arról szól, hogy erősítsük meg önmagunkat, és bocsánatkérés nélkül fogadjuk el az életet.

Egyesek az aktivizmusát az „elhízottak aktivizmusának” vagy a „kövérség elfogadásának mozgalmának” részeként írhatják le. Ez a mozgalom egy társadalmi kezdeményezés, amelynek célja az elhízáshoz kapcsolódó társadalmi megbélyegzés felszámolása azáltal, hogy rávilágít a nagyobb testmérettel rendelkező egyének kihívásaira.

A kritikák, amelyekkel szembesül

Boldogsága talán átsugárzik a fotóin, de sajnos ez nem akadályozta meg a gyűlölködőket abban, hogy rosszat kommentáljanak róla. Thais egy interjúban megemlítette, hogy a kellemetlen kommentek száma egyre csak gyűlik, minél többet tesz közzé a közösségi médiában. Úgy véli, hogy ahogy gyarapodik és megtalálja a boldogságot, az hajlamos elbizonytalanítani másokat. Szerinte az emberek nehezen ismerik el, hogy boldog a saját testével, és ragaszkodnak ahhoz, hogy irreális normákhoz ragaszkodik. Ennek ellenére Thais még mindig hisz abban, hogy a tökéletesség mítosz, és öröme és hitelessége megkérdőjelezést, sőt, időnként haragot vált ki másokban.

Thais Carla 32 évesen, fiatal anyaként szembeszáll a társadalmi normákkal, és bebizonyítja, hogy a boldogság a külsőtől függetlenül elérhető. Carla vállalta a gömbölyded nők nagykövetének és szóvivőjének szerepét, bátorítja az önelfogadást és inspirálja azokat, akik alacsony önbecsüléssel küzdenek. A forradalom folyamatban van, arra ösztönözve az egyéneket, hogy büszkén és magabiztosan érvényesüljenek a társadalomban, megkérdőjelezve az előítéleteket és megerősítve értéküket.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?