Életmód

10 fontos illemszabály, aminek a nem tudása nagyon komolyan rombolja a megítélésünket

Korábban az emberek jól elkülönített csoportokra voltak osztva, ezért könnyű volt például megkülönböztetni egy nemesi család sarját egy egyszerű hétköznapi ember gyermekétől. Ma azonban már ezek a társadalmi rétegződés alig kivehető, ezért egy igazi hölgynek a tetteivel, cselekedeteivel kell bizonyítania, hogy mennyire jól nevelt, vagy jómódú.

 

 

 

1 Ne add át senkinek a kézitáskádat.

55807459d886a858facaa02e1d

Egy igazi hölgy nem fogja megkérni a férfit, hogy vigye helyette a táskáját, sőt, még azt sem fogja megengedni, hogy egyáltalán hozzáérjen. A női táska a személyes tárgyak kategóriájába tartozik, amit a tulajdonosán kívül senki másnak sem szabad megérintenie.

2 Sose dőlj neki a széktámlának.

2243f052efb6937db879c802b1

Egy igazi hölgy az asztalnál mindig a szék közepén ül. Fontos, hogy legyen hely a hát és a háttámla között, és mindig kihúzott, egyenes háttal üljünk. Egy hercegnő is ezt tenné.

3 Ne félj bepiszkítani a kezed.

7d5f7755a5adec2960d1cb762f

Még a legigazibb úri hölgy sem kerülheti el olykor a fizikai munkát. Például a háborúk idején még a hercegnők és nővérként dolgoztak a kórházakban. Szóval a kerti munkától sem kell pánikrohamot kapni, ez hozzátartozik az élethez.


4 Kövessük a sminkelés szabályait.

f7b9c95a4fb274571c8d545dfc

Egy igazi hölgy arcán sosem látunk majd sötét szemeket vörös rúzzsal. Ez túl sok egyszerre, ezért ha a szemünk sötét, akkor az ajkunknak kell világosabbnak lennie, vagy fordítva.

5 Nyugodtan érezd magad otthon.

c9655e5abea9553b13d1ac7a1a

Ha a vendégek előzetes bejelentkezés nélkül érkeznek hozzád, akkor ne kezdj kapkodva készülődni. Ilyenkor megengedheted magadnak, hogy köntösben fogadd őket, és ez egyfajta jelzés a vendégek felé is, hogy máskor ne csináljanak ilyet.

6 Sose tedd a telefont az asztalra.

e3012b5235af1e7e0d996b7675

Nyilvános helyen – legyen az egy kávézó, étterem vagy egyéb hely – egy igazi hölgy soha nem fogja a telefonját az asztalra tenni. Ez egy kommunikációs eszköz, aminek egy személyes vacsora, de még egy baráti kávézás esetén is mindig a táskában a helye.

7 Figyelj oda az üzenetküldés szabályaira.

Uzenetkuldes szabalyai

A modern üzenetküldéseknek is vannak bizonyos illemszabályai. Egy igazi hölgy például ritkán válaszol azonnal egy üzenetre, másodszor fontos információt nem illik üzenetben közölni, ilyenkor célszerű telefonon felhívni az illetőt. Nem mellékesen pedig egy kérdésre sosem illik egy másik kérdéssel válaszolni.

 

 

 

 

 

8 Ne tedd a derekadra a kezed.

a2194a520b9dfc4d71a34a9c47

A csípőre tett kéz egyfajta győztes szimbólum, ami magabiztosságot és erőt sugároz. Ez persze jó, csakhogy egyáltalán nem egy hölgy számára. Ha nem tudjuk, hogy mit csináljunk a kezünkkel, a legegyszerűbb, ha a testünk előtt összetesszük őket.

9 Sose könyörögj semmiért.

Ne konyorogj

Talán úgy tűnhet, hogy egy jól nevelt embernek mindig ki kell fejeznie a háláját, de ez nem feltétlenül van így egy hölgy esetében. Egy igazi hölgy nem viszi túlzásba a köszönetnyilvánítást, és nem kér szívességet a férfitól. Ellenkező esetben leértékelődik a férfi szemében.

10 Ne fordulj meg, csak akkor, ha a neveden szólítanak.

c89e935c53b18cee0ce3a5b3a1

Egy kulturált nő soha nem fog megfordulni az utcán, ha valaki azt kiáltja: „Héj!”. Ez nagyon illetlen megszólítási mód, amit általában az idegenek használnak, ezért figyelemre sem érdemes. A „bocsánattal” kezdődő megszólítás már egy fokkal jobb, de a legjobb, ha csak akkor reagálunk, ha a nevünkön szólítanak minket.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?