Hírek

Drágább lett a bécsi vásár, de még a legdrágább étel is olcsóbb, mint a budapestin a grill hot dog

Az étel ára most alacsonyabb, az italoké magasabb a bécsi Rathausplatz karácsonyi vásárán, mint a budapestin. A bécsi vásáron a legdrágább étel is olcsóbb, mint a Vörösmarty tér grill hot dogja – írja a Telex.

 

 

 

Az élet is megdrágult Ausztriában is az elmúlt advent óta. Különösen az ételek drágultak: a Bratwurst most 8 euró, kenyérrel vagy hot dog formájában, szemben a tavalyi 6-7 eurós árral. Lángos is kapható, népszerű étel, 6-ról 7 euróra nőtt az ára, a különleges szarvasgombás változat 14,5 euró (5540 forint), míg Magyarországon a kolbászos-hagymás 6500 forint.

A forró italokhoz használt elvihető poharak és bögrék idén is jellemzőek, 3 és 5 euróért kaphatók. A puncs és forralt bor ára tavaly 6 euró volt, idén 5,5-6 euró. A klasszikus bécsi forralt bor és puncs drágább, mint Magyarországon: a Rathausplatzon egy pohár átlagosan 2290 forint, Budapesten 1350-1650 forint között.

A cikk szerint a bécsi vásár legdrágább étele, a borjúból készült bécsi szelet burgonyasalátával vagy burgonyával, olcsóbb, mint a pesti hot dog. Az előbbi 15,5 euró (5920 forint), míg a budapesti töltött káposzta, két 20 dekás gombóccal, 5500 forint.

forrás: noizz.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?