Belföld, Hírek

Szijjártó Péter nagy bejelentést tett

Nemsokára új beruházásokat jelentenek be Nyíradonyban és Miskolcon, amelyek a kormány segítségével valósulnak meg – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

 

 

 




 

„A koronavírus nyomán kialakult világjárvány nem csak egészségügyi, hanem komoly gazdasági kihívásokat is eredményezett. A magyar gazdaság számára ez a helyzet azonban esélyt is kínál a versenyképesség növelésére” – írta Szijjártó Péter.

Kiemelte: a magyar gazdaság „a magyar emberek munkájától lesz sikeres, ahhoz pedig, hogy a magyar emberek dolgozhassanak, beruházásokra van szükség”.

A kormány ezért is indította el a magyar gazdaságtörténet egyik legjelentősebb beruházásösztönzési programját, amelyre 806 magyarországi vállalat jelentkezett. A kérelmek elbírálása folyamatos, kedden pedig átlépte a 300 milliárd forintot a már támogatásban részesített beruházások összértéke – írta a miniszter.

„Ma reggelig 646 vállalatnak utaltunk át összesen 146 milliárd forintnyi támogatást, amivel 120 ezer munkahelyet tudtunk megvédeni. A most végrehajtott beruházások biztosítják, hogy ezek a vállalatok hosszú távú előnyre tegyenek szert külföldi vetélytársaikkal szemben, így hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar gazdaság minél előbb visszaálljon a világjárvány előtti növekedési pályára” – közölte Szijjártó Péter.

„Nincs megállás: hamarosan Nyíradonyban és Miskolcon újabb beruházásokat jelentünk be” – tette hozzá.

A koronavírus nyomán kialakult világjárvány nem “csak” egészségügyi, hanem komoly gazdasági kihívásokat is…

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. augusztus 18., kedd

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?