Belföld

Megszakad a szív: a 8 éves Csilla kenyeret kért karácsonyra – videó

Nehéz sorsú gyerekeket kért meg egy szegedi alapítvány, hogy rajzolják le, mire vágynak leginkább. Volt, aki a torta és a fülhallgató mellé kolbászt, a testvére pedig a bakancson kívül kenyeret kért karácsonyra.

 

 

 

A bakancsot azért, mert télen jó lesz vele járkálni meg menni szánkózni. A kenyeret meg azért, hogy tudjunk enni a családdal

– mondta 8 éves Csilla az RTL Híradónak.

A hattagú család havi kétszázezer forintból él. Ebből fizetik a számlákat és törlesztik a hitelt.

Most az apukának is fel kellett mondani a munkahelyén, mert cukros és magas vérnyomásos. Én megváltozott munkaképességű vagyok, ott dolgozok, meg nyugdíjat kapok. És ez nem olyan sok pénz. Úgyhogy nem tudunk ennyi mindent megvenni nekik

– mesélte az édesanya.

A Fatima Ház Alapítvány évek óta segít hátrányos helyzetűeken. Idén több, mint százötven nehéz sorsú gyerek rajzolt idén az alapítvány felhívására. A rajzokat a közösségi oldalukra teszik fel, így ösztönöznék a támogatókat.

Mindig használt ajándékok jöttek össze, csak és kizárólag használt ajándékot kaptak. Meg nem azt, amit ők szerettek volna, hanem ami jutott. És akkor ezelőtt öt éve kitaláltam, hogy mi lenne, ha ők kívánnának, ha lerajzolnák, mit szeretnének, legyen nekik is egy álmuk!

– nyilatkozta Kiss Erzsébet elnök.

Az elnök hozzátette: sajnos egyre többen kérnek tőlük segítséget.

Többen kérnek élelmiszert, a gyerekek is, több gyerek kér élelmiszert, mint tavaly vagy tavalyelőtt. Még a covidban sem kért ennyi gyerek élelmiszert, mint idén. Vagy használati dolgot, tisztálkodási szert, vagy pelenkát a kisebb testvérnek.

A tizennégy éve működő alapítvány Szegeden és környékén több mint félezer családot támogat rendszeresen. Karácsonyig a gyerekek és az önkénteseik által készített tárgyakat is árusítanak, a bevételből pedig élelmiszert vesznek pártfogoltjaiknak.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?