Belföld, Hírek

Palócleves gázpisztollyal, avagy így reagált Gyurcsány Ferenc, miután fegyvert rántottak Dobrev Klára utcafórumán

Mint arról a Blikk is beszámolt, Dobrev Klára pénteki egri utcafórumát provokátorok próbálták megzavarni, ám mivel a nagyjából kétszáz fős kampányeseményt nem sikerült félbeszakítaniuk, egyikük egy váratlan pillanatban fegyvert rántott elő, majd ráfogta a rendezvény egyik résztvevőjére.

 

 

 

 


A DK állítja: a fegyveres provokátorokat a Fidesz küldte az egri kampány helyszínére. Miután a DK EP-képviselője, Rónai Sándor rendőrt hívott a fegyverrel hadonászó férfi miatt, a kiérkező rendőri egység golyóállómellénybe öltözött, majd őrizetbe vette a provokátorokat.

„Úgy tűnik, a Fidesz így képzeli el a gyurcsányozós vándorkiállítását és a következő egy évet: aki nem ért egyet a Fidesszel, azt fegyveres provokátorok próbálják majd megfélemlíteni, ahogy azt számtalanszor láttuk már távoli diktatúrákban” – jelentette ki a Demokratikus Koalíció a kiadott közleményükben.

Az üggyel kapcsolatban természetesen Dobrev Klára férje, Gyurcsány Ferenc is megszólalt a közösségi oldalán. Az exminiszterelnök egy tál palóclevesről készült fotót posztolt a Facebook oldalára és kifejtette, hogy ezen a nyárias szombat délelőttön, a zöldbabszezon közepén legszívesebben arról beszélgetne, hogy a palócleves valójában a palócok levese-e.

Ehelyett – mint írja – „arról beszélget a család, hogy mi az Isten történik ebben az országban, amikor egy választási gyűlésen egy ellentüntető gázpisztolyt húz elő és azzal fenyeget másokat„.

 

Tényleg, mi történik itt? Putyin, Trump, Orbán követői a nemzeti gondolatot honfitársaik elleni erőszakkal párosítják. Náluk a nemzet nem a haza polgárainak befogadó közössége, hanem az egyedül helyesnek tartott saját véleményük, erre épülő hatalmi ambícióik valóságos természetét elleplezni igyekvő hamis máz. Máz, melynek felszíne alatt tombolhat az ellenfelek dehumanizálása, a verbális agresszió, a nyílt fenyegetés. Ez nem az orbáni politika nem kívánt mellékterméke. Ez ennek a politikának a szerves része, valóságos természete. Ezért nem kell félni. Mondjátok közösen: akkor gyertek és küzdjünk meg!” – írta Gyurcsány.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?