Belföld, Hírek

Gulyás Gergely: Áprilisban mindenképpen nyithatnak a teraszok

Gulyás Gergely, Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester, és Fürjes Balázs Budapestért felelős államtitkár tartott online fogadóórát, ott hangzott el ez a bizakodásra okot adó mondat.

 

 

 




 

Az atv.hu tudósított a fogadóóráról: Gulyás Gergely arról beszélt, hogy nehéz kérdés meghatározni, hogy hány hét múlva állunk majd készen a vendéglátó egységek teraszainak megnyitására, de úgy gondolja, áprilisban már lehetőségünk lesz rá.

Arra a konkrét kérdésre, hogy hány hét múlva ülhetnek le egy étterem teraszára ebédelni, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt válaszolta:

Azt merném ma mondani, hogy áprilisban mindenképpen.

A miniszternek feltett kérdések közé tartozott az is, hogy miért rendez Magyarország a pandémia ideje alatt sporteseményeket.

„Alig rendezünk. Ahhoz képest, hogy milyen terveink voltak, nagyon sok rendezvény került lemondásra, a megrendezettek többsége pedig olimpiai kvalifikációs versenyek voltak, kizárólag zárt kapuk mögött. A járványügyi protokoll rendkívül szigorú” – válaszolta.

A vakcinaszállítással kapcsolatban megosztotta, hogy véleménye szerint az oroszok és a kínaiak teljesen rendben vannak, a Pfizer is teljesítette a beígért adagok szállítását. A Moderna már sokkal bizonytalanabb, viszont az AstraZeneca több százezres lemaradásával még messze van attól, hogy helytálljon a szerződésbe foglaltaknak.

Végül hozzátette: aki regisztrál, belátható időn belül megkaphatja a vakcinát, amik közül a legtöbbje keleti vakcina.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?