Celeb / Híresség

Jákob Zoltán nem megy nyugdíjba, 100 évesen is dolgozni szeretne: „Én leszek a magyar David Attenborough”

Jákob Zoltán olyannyira nem bírja a semmittevést, hogy 100 évesen is dolgozni szeretne.

 

 

 

Jákob Zoltán egy jó ideje tervezgette a könyve megírását, amely arról szól, miként tett szert hatalmas vagyonra és sikerre. Az ugyanis, hogy milyen úton vált milliárdossá önerőből, rengeteg embert érdekel, így naponta kapja a kérdéseket, kéréseket ezzel a témával kapcsolatban. Az idei Nagy Ő a napokban dobta piacra a Paprikaföldektől a hétcsillagos életig című könyvét, amelyre egyből lecsaptak a legnagyobb rajongók. A milliárdos a párkereső műsorban is beszélt arról, milyen büszke a származására és arra, hogy a szülei kitartó munkája őt is megihlette.

Ők elvállalták az összes paprikaföldet, azoktól is, akik nem akarták megcsinálni. Nekik volt a legtöbb pénzük a faluban, és akkor még nem volt senkinek magánautója, csak céges autók voltak, ők pedig megvették az első sajátot

– büszkélkedett el a géllakk-király a Palikék világa című műsorban, hozzátéve, hogy 1978-ban 80 ezret költöttek az autójukra, ami akkoriban óriási pénznek számított, szóval sok irigy megjegyzést kaptak.

Egy időben Zoli úgy érezte, nem akar többé dolgozni, de belefásult a semmittevésbe, és ettől boldogtalan lett. Hiányzott az életéből a motiváltság, az öröm, a kudarc. Azóta minden hétköznap meglátogatja a nemrég felvásárolt gyárát, ahol – bár nincs saját irodája – aktívan tölti az idejét. Szeret a kollégái közt lenni és részt venni a cége körüli munkálatokban.

Én leszek a magyar David Attenborough– jegyezte meg nevetve. A példálózása azért is illet bele a képbe, mert a természettudós lassan 100 éves, de még mindig aktívan dolgozik. És Zoli sem szeretne visszavonulni, sőt, ha a tudomány eljut odáig, meghalni sem szeretne soha.

A beszélgetésből az is kiderült, milyen főnök is Magyarország 39. leggazdagabb embere.

Olyan szempontból szigorú vagyok, hogy visszacsatolok mindig. Annyi változott, hogy ha valami nem jó, akkor már nem annyira fakadok ki, mint régen. Most azt látom, hogy semmiképp nem hatékonyabb a pozitív visszacsatolás, de van annyira hatékony, mint a negatív.

– magyarázta, majd hozzátette, hogy a kemény munkát tiszteli, ezért a kollégáit mindig megjutalmazza. Szervezett már közös céges utazásokat a Seychelle- vagy a Maldív szigetekre is, de az is előfordult, hogy egyik kollégája hatalmas Mercedes terepjárót kapott, miután 10 éve dolgozik már neki.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?