Celeb / Híresség

Koncz Zsuzsa szerint Azahriah lakodalmas rockot tol, a Bugyi fivérek szintjén – videó

Nem fukarkodott a jelzőkkel Koncz Zsuzsa előadóművész, amikor Friderikusz-podcastban Azariahról kérdezték. A Kossuth-díjas művész a 80-as években megjelent lakodalmas rockkal vette egy kalap alá közönség kedvencét.

 

 

 

Magánéleti, szakmai és társadalmi-politikai kérdéseket is kapott Koncz Zsuzsa énekesnő a Friderikusz-podcast műsorában, ám a legtöbbet arról az időről volt szó, amikor a művésznő berobbant a magyar popzene élvonalába, az Illés-korszakról és az együttes két ikonikus alakjához, Szörényihez és Bródyhoz fűződő kapcsolatáról.

Többek között elmondta azt is, hogy miért nem jött létre a Kovács Kati-Zalatnay Sarolta-Koncz Zsuzsa közös fellépés. Koncz megerősítette, kezdetben ő feküdt keresztbe a kezdeményezésnek, aztán „mindhárman rájöttünk, hogy annyira mást csinálunk, hogy ez nem tud egy kalap alá kerülni” – fogalmazott.

Ismered Krubyt, a Beton.hofit, Dzsúdlót, vagy Azahriaht? – érdeklődött Koncz véleménye iránt a magyar kortárs popzene kapcsán a sztárriporter. Mindenkiről tudok – válaszolt röviden, ám hosszabban az arénákat megtöltő Azahriahról fejtette ki véleményét. Körülbelül egy évvel ezelőtt ismertem meg a zenéjét, hát igen, ez is valami, – gondoltam. Számomra Azahriah stílusa a 80-as években sikeres lakodalmas rockra emlékeztet, például a „Bugyi fivérek” zenéjére – használt értékelésében az akkoriban népszerű 3+2 együttesre utaló elnevezést az előadóművész. Azt is hozzátette, számára nagyon idegen, amikor a népzenét összekeverik az ilyen ritmusokkal.

Az 83. podcast előzetesét itt nézheti meg.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?