Celeb / Híresség

Pálinkával indítja a napjait Nagy Feró: „Egy kis stampót kell inni… Utána jöhet egy kávé, és nekem reggelire ennyi elég is” – videó

Az Adom a napom tegnapi vendége Nagy Feró volt, az esti interjú során pedig Geszti Péter kérdéseire válaszolva sok minden szóba került, többek között a pálinka, a zenei díjak, de még a politikai irányultsága is.

 

 

 

A nemzet csótánya a koronavírus-járvány idején szokott rá arra, hogy a nagyszüleitől eltanulva pálinkával kezdi a napját. Szerinte a pálinka egy „rendkívül egészséges gyógyszer”. „Reggel igyál meg egyet, akkor ebéd előtt még egyet, este meg nyugodtan kettőt is” – mondja a zenész. A röviditalhoz pedig alkalmanként egy kis fokhagymát is elrágcsál.

– A páleszivás nem azt jelenti, hogy reggel lehajtok egy üveggel. Egy stampót iszol, még a két centet is alig éri el. Egy nagyon kis pálinka felfrissíti benned a vérkeringést, meg ilyesmit. Utána jöhet egy kávé, és nekem reggelire ennyi elég is – fejtette ki gondolatait.

A beszélgetés során Nagy Feró arról is kifejtette a véleményét, hogy az elmúlt években a zenei díjak zömét azok kapták, akik a kormányhoz közelebb állnak.

– Ez mindig így volt a világban, annak idején a kommunisták is így osztogatták a díjakat. Ha volt emberük, akkor az kapta meg. Nem hiszem, hogy kapott volna valaki, aki nem értett egyet a szocializmus teljes győzelmével. Ez mindig így van. Azon a zenén nevelkedtek nagyon sokan, a kormányból is, amit mi akkor játszottunk, és nagyon sok olyan dalunk volt, ami őket megfogta, amitől ők aztán azok lettek, akik lettek – mondta el álláspontját. Arra is kitértek, hogy a nyolcvanas években mindenki úgy tekintett rá, mint „a szabadság apostolára, aki be mer inteni minden hierarchikus hatalomnak”.

– Ez most is így van. Az más kérdés, hogy azt mondják, megosztó személyiség vagyok – az egy marhaság! Én most is a rendszer ellen vagyok. A világrendszer, az európai rendszer ellen. Az ellen, hogy ha én mondok valamit, akkor azt nem, ha a belga akarja, annak meg igen. Az, hogy nem adják ide a pénzünket… Hát, adják ide, az jár nekünk – fogalmazott.

Az interjú későbbi részében pedig arról beszélt, hogy a két oldalnak valahogy szót kellene értenie egymással, és ő is igazából liberálisnak tartja magát.

– Én úgy gondolom, hogy nekünk, liberálisoknak és nem liberálisoknak valahogy szót kéne érteni. Csak az a baj, hogy olyan nagy a gyűlölet, mint a Fradi meg az Újpest között. Bennem nincs semmiféle gyűlölet a liberalizmus iránt. Bennem nincs, hát az ő dolga! Én igazából liberális vagyok, mert én azt mondom, hogy mindenki élje a saját életét, ahogy akarja. (…) Hadd éljem én úgy az életemet, ahogy akarom! Ne kapjunk olyan életvezetési tanácsokat, amik használhatatlanok! – vélekedett Nagy Feró.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?