Celeb / Híresség

Azahriah Párizsból üzent a Mi Hazánknak, miután egy felháborító plakátot látva befosott

„Szó szerint befostam, annyira lesokkolt, hogy ilyen felháborító plakát létezik” – írta a 24 óráig elérhető Instagram-sztorijában Baukó Attila, azaz Azahriah. A népszerű rapper vasárnap este Párizsban lépett fel, és egy metró mozgólépcsőjén fotózta le a félmeztelen, tütüt viselő férfi balett-táncos plakátját.

 

 

 

„Köszönöm nektek, hogy otthon ilyen nem fordulhat elő”

– üzente a Mi Hazánk Mozgalomnak.

Fotó: Paulsonati / Instagram

De mégis miért üzent a szélsőjobboldali pártnak Azahriah? Az ügy előzménye, hogy a Mi Hazánk Mozgalom nemrég LMBTQ-propagandával vádolta meg a Magyar Nemzeti Múzeum World Press Photo kiállítását három szociofotó miatt, amelyek egy melegeknek fenntartott Fülöp-szigeteki idősotthont dokumentált. Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását kérte Csák János kulturális és innovációs minisztertől, mert szerinte megszegte a gyermekvédelminek nevezett törvényt.

A minisztériumi vizsgálat is erre jutott, és felszólították a múzeum főigazgatóját, L. Simon Lászlót, hogy szigorítson a belépésen, és csak 18 éven felülieket engedjen be. L. Simon erre azt reagálta, hogy „a Nemzeti Múzeum jogszerűen nem tudja végrehajtani Csák János felszólítását, ugyanis senki személyi igazolványát nem kérhetik el”. A történet vége az lett, hogy miniszter hétfőn azonnali hatállyal menesztette L. Simont, és arról beszélt a parlamentben, hogy aki nem tudja betartatni a törvényeket, az alkalmatlan vezető.
forrás: telex.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?