Belföld, Egészségügyi ötletek, Életmód

Zacher Gábor 900 ezer embernek üzeni, hogy le ne tegyék az alkoholt novemberben, életek forognak kockán és ezt sokan nem tudják!

FONTOS üzenet minden embernek! Zacher Gábor toxikológus a minden évben visszatérő, úgynevezett száraz november kihívás veszélyeire hívta fel a figyelmet. A szakorvos szerint vannak olyanok, akiknek ez a kihívás egyáltalán nem ajánlott, mert súlyos következményekkel járhat.

 

 

 

Szinte már népszokássá vált a száraz november kihívás, amelynek lényege, hogy a résztvevők egyáltalán nem fogyasztanak alkoholt ebben a hónapban.

Zacher Gábor toxikológus azonban óvatosságra int a legújabb, Facebookra feltöltött videójában.

Van legalább 900 ezer olyan honfitársunk, aki abszolút mértékig ne próbálja ki ezt a kihívást. Ők az rma-k. Mi az az rma? Rendes magyar alkoholista

– fogalmazott a szakorvos.

Mint mondta:

Ha ezek az emberek hirtelen abbahagyják az ivást, akkor 4-6 óra múlva elkezdenek izzadni, izgatottság, valamint szaporább pulzus jelentkezik náluk, majd ez az állapot egyre súlyosbodik.

A toxikológus szerint másfél-két nap múlva pedig kialakulhat a „klasszikus delirium tremens”, vagyis az alkoholmegvonási tünetegyüttes,

AMELYBE AZ ÉRINTETTEK 3-5 SZÁZALÉKA BELE IS HALHAT.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a száraz november után rendszerint a nedves december következik, amely általában céges évzáró bulikkal és különböző karácsonyi ünnepségekkel telik, amelyeknek az alkohol is gyakori velejárója.

Zacher Gábor a szociális ivókkal kapcsolatban mondta azt, hogy az ő esetükben érdemes elgondolkodni a száraz novemberben, hiszen

ha már a harmadik nap eszükbe jut, hogy hoppá, ma még nem ittam semmit, akkor az elgondolkodtató; nincs még baj természetesen,

ők még nem alkoholbetegek, de valahol már ott állnak az előszobában, és majd – ha így megy tovább – kopogtatni fognak azon az ajtón, amire az van kiírva, hogy alkoholbetegek gyűjtője– mondta.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?