Belföld, Hírek

„Majdnem egy komplett állomás elkapta a fertőzést” – 12-24 órás szolgálatokban, lehetetlen helyzetben a mentők

A mentők szövetségének elnöke szerint óriási plusz terhet jelent a dolgozóknak a tesztelés elvégzése.

 

 

 




 

Már egyre nehezebben bírják a koronavírus-teszteléssel járó pluszmunkát a mentők – mondta el a Klubrádió Esti gyors című műsorának Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke.

Hozzátette: kollégái közül egyre többen „szintén beleesnek a betegségbe”, vagy tesztre várnak. Ezért fogy a létszám, a betegségek száma és a tesztek iránti igény viszont csak nő, és ez lehetetlen feladat elé állítja őket.

Hangsúlyozta: a mentés a legelső, ez az Országos Mentőszolgálat elsődleges feladata, a tesztelést emellett kell elvégezniük. Részletezte: 12-24 órás szolgálatokban vannak, és van már olyan hely, ahol a 12 óra egy részét mentési feladatokkal, más részét teszteléssel töltik, továbbá vannak olyan mentők, akik befejezik a 12 órát, majd a szabadidejükben önként vállalják a tesztelést.

Vannak olyan helyek, ahol majdnem egy komplett állomás elkapta a fertőzést, van, ahol 15 ember arra vár, hogy átessen a tesztelésen, és megtudja, hogy visszamehet-e dolgozni vagy sem.

Kusper Zsolt elmondta, úgy tudja, a tesztek elkészítésével is probléma van, legalábbis abból a szempontból, hogy hiába végzik el a mentők a teszteket, az elemzésnél is hiány van. Ott is kevesen dolgoznak, és kollégái értesülései alapján úgy tudja, közülük is többen karanténba kerültek.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?