Belföld

Eldöntött tény: januártól 41 forinttal drágább lesz az üzemanyag

A jövő év eleji adóemeléssel a literenkénti üzemanyagár átlépheti a 700 forintos lélektani határt.

 

 

 

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója kijelentette, hogy januárban 41 forinttal drágábbak lesznek az üzemanyagárak a jövedékiadó-emelés miatt.

Hernádi úgy vélekedik, ha a hazai üzemanyagárak ismét alacsony szintre süllyednének, újra beindulna az üzemanyag-turizmus. Elmondta, hogy 20 százalékkal kevesebb üzemanyag fogyott az üzemanyag-turizmus elmaradása miatt.

A kormány még egyszer ne gondolkozzon ársapkában

– fogalmazott.

Megjegyezte, hogy az izraeli konfliktus miatt a Brent olaj ára is 90 dollár fölé emelkedett, de ellátási sokk nem történt. Hozzátette: a piac eszkalációtól tart, és most minden szem Szaúd-Arábiára és Iránra szegeződik, mivel ha az olajkitermelésben csak 1 százalékos kiesés lenne, az 10 százalékos áremelést jelentene.

Hernádi Zsolt Orbán Viktor kazahsztáni útjáról is beszélt, kiemelve, hogy vannak türk országok, amelyek energetikai szempontból meghatározóak Magyarország számára. Példaként említette Törökországot, amelyen keresztül a földgáz érkezik Magyarországra, Azerbajdzsánt, ahol a Mol legnagyobb befektetése történt, és Kazahsztánt, ahol Ural típusú kőolajat termelnek ki, amit a hazai finomítók is fel tudnak dolgozni – írja a Portfolio.

A Corvinus Egyetem kuratóriumának vezetőjeként is tevékenykedő Mol-vezér egyébként Ádám Zoltán oktató elbocsátása kapcsán is nyilatkozott. Elmondta, nem az ő lánya volt az a diák, akinek a vizsgája miatt vizsgálat indult az egyetemen, és bár ismeri az érintett diák szüleit, soha nem beszélt velük – tette hozzá a lap.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?