Egyéb

Villámfejtörő: Kiszúrod, melyik baba különbözik a többitől?

Hogy még kihívóbb legyen a feladat, csupán 5 másodpercünk van arra, hogy megállapítsuk, melyik baba különbözik a többitől. A feladat nehezebb, mint gondolnánk.

 

 

 

Reggel vagy ebéd után mindig jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert, stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel. Ha pedig sikerül megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormonok okoznak a testünkben.

Ebben a feladványban az a feladatunk, hogy megtaláljuk azt a babát, aki a kakukktojás. Mindössze 5 másodpercünk van arra, hogy kiszúrjuk, melyik barna hajú, rózsaszín, pöttyös ruhás kislány baba különbözik a többitől.

MEGOLDÁS:

Annyit segítünk, hogy azt a babát, aki a villámfejtörő kakukktojása, az alulról a második sorban található. Csak egy nagyon halvány árnyalat különbözteti meg a többi 39 babától. Ne keseredjünk el, ha nem találjuk meg a megoldást, mert néhány sorral lejjebb bemutatjuk.
Addig is gyakorolhatunk más hasonló feladványokkal. Ebben az ínycsiklandó fejtörőben például azt kell megtalálnunk, hogy melyik sütemény más, mint a többi az asztalon. Egy különleges fejtörőben pedig azt kell kitalálnunk, hogy melyik képrészlet illik a kérdőjel helyére a rajzon.
Nevtelen terv 2023 05 23T151710672




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?