Egyéb

Biztos vagy benne, hogy képes vagy megszámolni a képen lévő összes kacsát?

Az interneten terjed egy új feladvány, ami addig köti le az embereket, amíg ki nem találják a választ. Szinte lehetetlen ugyanis pontosan kideríteni, hány kacsa bujkál a képen.

 

 

 

Korábban is találkoztunk már igencsak agyrázkódást okozó optikai illúziókkal. A BBC Earth zebrás rejtvénye vagy a lépcsőn mozgó macska irányának kitalálása is komoly kihívást jelentett. Azonban a Twitteren most felbukkanó új optikai illúzió még ezeknél is összetettebbnek tűnik.

A képen első pillantásra kilenc kacsát veszünk észre. De ebben a helyzetben különösen óvatosnak kell lennünk és nem szabad kizárólag a szemünknek hinni.

Ha összezavarodtunk a számolás közben, és már-már feladnánk, pár sorral lentebb leleplezzük a választ. Addig is próbálkozzunk más, hasonló kihívásokkal! Derítsük ki, hol található a görbe vonal az optikai illúzióban, vagy keresgéljünk egy adott számot a sok színes pötty között!

A kacsákkal kapcsolatban a helyes válasz 16. A könnyen észrevehető 9 kacsán túl az optikai illúzióban néhány apró méretű kacsa is megbújik, és továbbiak vannak a nagyobb kacsák mögött elrejtve.

Nevtelen terv 2023 03 31T210546380




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?