Egyéb

Egy kétgyerekes anyuka „feleségül ment” egy fához és még a nevét is fel szeretné venni

Az aktivista a rendhagyó násszal egy elkerülő út építését szeretné megakadályozni.

 

 

 

 




Rendhagyó esküvői pillanatoknak lehetettek a szemtanúi az angliai Litherland településén.

A menyasszony egy kétgyermekes, 34 éves anyuka, Kate Cunningham volt, aki az esemény apropóján még vezetéknevét is meg szeretné majd változtatni, hogy a lépés még erőteljesebben jelképes lehessen.

Mégpedig úgy, hogy az általa „férjül” választott fa fajára reflektáljon – tehát ha minden jól megy, Bodzánéként élhet tovább.

A valaki szerint bizarr, más szerint inspiráló ceremóniára a helyi parkban került sor.

A vőlegény szerepében pedig a Rimrose Valley Park legidősebb fája állhatott.

Az akció egy új elkerülő út építését ellenző kampányra hívta fel a figyelmet.

A Mellingből származó aktivista a Liverpool Echo hasábjain mesélt arról, hogy előző este lánybúcsút is tartott és újdonsült párja nevét is fel szeretné majd venni.

„A barátom is maximálisan támogatja a döntésem. Még segített is a ceremóniához szükséges kellékek leszervezésében.

Az idősebb fiamat eleinte, mikor elmondtam, hogy mire készülök, zavarta az ötlet, de végül úgy döntött, hogy eljön az ünnepségre. Rengeteget jelent, hogy ő is itt van.”

 




 

 

Kate-et az apukája is támogatta, és a nagy nap a helyi közösség különleges eseményévé vált.

„Eleinte csak egy kósza ötlet volt az egész. Aztán elhatároztuk, hogy megvalósítjuk. Ez egy fontos nap volt a helyi közösség számára is. Ez a mi napunk.”

A helyiek egy új, háromsávos elkerülő út építése ellen kampányolnak, ami az ő településükön keresztül vezetne át, hogy enyhítsen a liverpooli kikötőbe tartó fokozott forgalmon.

Az arát mexikói női aktivisták inspirálták, akik már több hasonló akciót – és szertartást – megálmodtak annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az illegális fakivágásokra.

Katie azért érzi szívügyének a mostani útépítést, mert édesanya is légúti betegségben halt meg, és ő maga is egy tüdőbetegségben szenved.

Az pedig, hogy egy nagy forgalmú utat építenének a környékre és ezért minden bizonnyal rengeteg fát kiirtanak, szerinte támadás az emberek egészsége ellen.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?