Kvíz

Rejtvény: Észreveszed a hibát a reggeliző asztalon?

Optikai illúziók főként a figyelmünket vizsgálják, míg a trükkös képes rejtvények a logikánkat kihívás elé állítják. Bemutatunk egy érdekes változatot, ahol a reggelizőasztalon kell kideríteni a rendellenességet.

 

 

 

Oda vagyunk az izgalmas fejtörőkért, mert ezekkel hatékonyan kihívás elé állíthatjuk az elménket egy hosszú munkanap után vagy akár alatta. Az agyunkat próbára tevő optikai illúziók helyett a fejtörőkben inkább logikai képességeinket kell kamatoztatnunk: összefüggéseket kell látnunk, történeteket alkotnunk, a legkisebb részleteket is észrevenni és ezekből helyes következtetéseket levonni.

Az alábbi képen egy reggelire készült asztalt láthatsz, első pillantásra mindennapos tárgyakkal, mint a narancslé vagy a gabonapehely. De mégis, van egy apró dolog a képen, ami nem illik a többihez!

screenshot 2022 12 14 at 17 14 21

Sikerült kibogoznod ezt a ravasz fejtörőt? Ha nem, ne keseredj el, mert előre jeleztük, hogy igencsak összetett feladványt hoztunk. Egy kis segítségképpen hozzáteszem: egy cseppnyi nyelvtudás is segíthet a megoldásban.

Még mindig nem világos? Azok, akik növényi alapú étrendet követnek, biztosan meg fognak lepődni, amikor észreveszik, hogy az alternatív tej, pontosabban a mandulatej flakonján egy tehénfej található, holott ennek az italnak nincs köze a tehenekhez!




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?