Kvíz

Átlagon felüli észjárásúnak kell lenned, hogy megmondd, melyik nő a gazdagabb

Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, melyik nő a gazdagabb. Mennyi idő alatt jövünk rá mi a megoldásra?

 

 

 

  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, a képen látható két nő közül melyik a gazdagabb.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, a képen látható két nő közül, ki a gazdagabb.

Melyik nő a gazdag ebben a fejtorőben?

Hogyan deríthetjük ki, melyikőjük a gazdagabb?

Két nő látunk, akik valószínűleg egy boltban dolgoznak kasszásként. Az egyikőjük sokkal jobb anyagi helyzetben van, mint a másik. De vajon miből állapíthatjuk meg, hogy melyik nő a gazdagabb?  

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyikőjük a gazdagabb. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik utas nem gazdag. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

MEGOLDÁS:
Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a két nő ruházatát érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük a gazdagabb. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.
Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a bal oldali nő a gazdagabb. A jobb oldali ugyanis egy hamisított Nike felsőt visel.
Melyik nő a gazdag ebben a fejtorőben?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?