Kvíz

Kvíz: már 5 helyes válasz is remek teljesítmény, képes vagy rá?

Csupán 10 kérdés, de ezek könnyedén kifoghatnak rajtad.

 

 

 

Az a magyar nyelv egyik legkülönlegesebb tulajdonsága, hogy mindig szép, mégis folyton változik. Rengeteg tényező befolyásolja azt, hogyan is beszélünk, milyen szavakat használunk, hiszen néha kívülről jönnek az újdonságok, így nemes egyszerűséggel csak átvesszük ezeket – bár van, hogy kicsit magyarosabb formát adunk ezeknek a szavaknak, kifejezéseknek, hogy jobban a sajátunk legyen.

Rengeteg idegen, vagy idegen eredetű szót használunk manapság a magyar nyelvben, és ezzel nincs is semmi baj, hiszen ettől lesz színesebb és változatosabb. Viszont nem mindenki tudja, hogy ezek a bizonyos idegen szavak mit is jelentenek, így sokan rosszul használják őket a hétköznapokban – ez pedig elég sok kellemetlen szituációt eredményezhet, főleg esetleg egy munkahelyen.

ÖSSZEÁLLÍTOTTUNK EGY IZGALMAS KVÍZT, AMIBEN IDEGEN, ILLETVE IDEGEN EREDETŰ SZAVAK VANNAK – VAJON A 10-BŐL HÁNYNÁL TUDOD MEGMONDANI, HOGY MIT IS JELENTENEK?

Aki szeretné tudni a választ, annak tökéletes ez a tudásteszt, hiszen nemcsak érdekes, hanem még tanulni is lehet belőle – hátha van benne olyan szó, aminek a jelentéséről fogalmunk sincs:

forrás: promotions.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?