Kvíz

Az egész internet az egyszerű fejtörő megoldásán vitatkozik

 

 

 

314ee88900000578 3450704 image a 3 1455699360217

A matematikai egyenletben gyümölcsöket használnak változóként. Ebben a feladatban az a célunk, hogy meghatározzuk az alma, a banáncsomó és a kókusz pontos értékét. Amint ezeket az értékeket ismerjük, az utolsó lépésben összeadhatjuk azokat a helyes eredmény eléréséhez.

Eddig nem érkezett pontos információ arra vonatkozóan, hogy Anglia melyik részéről indult el az a házi feladat, amelyet gyerekeknek adtak, de július óta rendkívül gyorsan elterjedt a Facebook közösségi platformon. Az emberek között azóta is vita folyik, és még mindig nem sikerült konszenzusra jutniuk a feladat helyes megoldását illetően.

Először tegyél egy próbát, hogy megoldod a feladatot. Miután ezt megtetted, beszéljünk a potenciális megoldásokról. Lássuk, milyen lehetséges eredményekre juthatunk.

Az első sor alapján három alma együttes értéke 30. Ennek alapján egy almának 10 az értéke.

A második sorban egy almával és két banáncsomóval végezve a műveletet az eredmény 18. Ha tehát az alma értéke 10, akkor a két banáncsomó összértéke 8, vagyis egy banáncsomó 4-et ér.

A harmadik műveleti sorban egy banáncsomó és két kókusz közötti különbség 2. Ebből kiindulva, ha egy banáncsomó értéke 4, akkor a két kókusz együttesen 2 pontot ér, tehát egy kókusz értéke 1.

Tehát az utolsó feladatsorban egy kókusz (1 pont), egy banáncsomó (4 pont) és egy alma (10 pont) együttvéve 15 pontot ér. Legalábbis a mi számításaink szerint.

Egyesek úgy gondolják, hogy a helyes válasz 16, mivel a harmadik és negyedik műveletnél a kókusz értéke egyaránt kettő, annak ellenére, hogy az utóbbinál csak egy darab kókusz szerepel.

Néhányan azt állítják, hogy a negyedik művelet során a banáncsomóban nem négy, hanem csupán három banán található, ami azt jelenti, hogy annak értéke csupán három. Ezen számítások alapján a végeredmény 14 lenne.

Egy másik csoport azt hirdeti, hogy a helyes eredmény 20. Az ő érvelésük szerint az alma értéke 10, a kókusz 6, míg a banáné 4.

SZERINTED MI A JÓ MEGOLDÁS? ÍRD MEG KOMMENTBEN!




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?