Belföld, Hírek

Augusztus 20-án Budapesten lesz Európa legnagyobb tűzijátéka

Csaknem 4 és fél kilométer hosszan lőnek majd fel pirotechnikai eszközöket a Margit híd és a Petőfi híd között augusztus 20-án, az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett tűzijátékon.

 

 

 

Azt egyelőre még nem tudni, hogy mennyi pénzbe fog kerülni a látványosság, közölték azonban, hogy mintegy 40 ezer pirotechnikai effektből fog állni a műsor. 50 pirotechnikus telepíti a tűzijátékot 7 bárkára, a 65 pontonra és az Erzsébet, valamint a Szabadság hídra, ezenfelül pedig további közel 100 ember dolgozik azon, hogy az uszályok és tutajok a pontos helyükre kerüljenek, és a kilövések alatt is ott maradjanak.

Drónjáték is lesz: két helyszínről összesen 800 drón prezentálja majd a műsort, valamint a Parlamentre, a Nemzeti Galériára és a Gellért-hegyre kis képeket vetítenek majd – írja az Origo.

Tavaly igencsak botrányosra sikeredett az augusztusi tűzijáték, ugyanis számos vita felvetődött annak magas költségei miatt, különösen a 2022-es energiaválság miatt. Számos vidéki város lemondta az ünnepi programokat, a fővárosban azonban megtartották a tűzijátékot, ám a bizonytalan időjárási körülmények miatt egy héttel elhalasztották azt. A kormány emiatt kirúgta a meteorológiai szolgálat elnökhelyettesét, akit aztán később visszavettek.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?