Celeb / Híresség

Celebkirálynő lett az Instagramon Vajna Tímea: milliókat ér egy-egy posztja

Egy magyar átlagfizetés többszörösét éri Vajna Tímea egyetlen Instagram-posztja. Idén már egymillió kétszázezer fölé kúszott az Amerikában élő influenszer követőinek száma a közösségi oldalán, ami nemcsak Magyarországon ér nagyon sokat, hanem a tengerentúlon is. Amerikában, az influenszerek őshazájában egy-egy Instagramra kitett poszt vagy a történetben, az úgynevezett storyban megjelölt termék vagy szolgáltatás – például étterem, szálloda – népszerűsítése rengeteg pénzt hozhat, luxuséletet biztosítva az oldal tulajdonosának – még ha nincs is rászorulva. Ha megnézzük az ottani árakat, Vajna Tímeának elég egy-egy termékmegjelöléssel kitett kép vagy videó, hogy finanszírozza a fényűző szállodákban töltött napjait és a legjobb éttermekben elköltött ételek borsos számláit.

 

 

 

A HypeAuditor nevű cég kiválónak minősíti Vajna Tímea Instagram oldalának teljesítményét: dinamikusan nő a látogatottsága
A HypeAuditor nevű cég kiválónak minősíti Vajna Tímea Instagram oldalának teljesítményét: dinamikusan nő a látogatottsága

A Shopify nevű, értékesítési pontrendszert kidolgozó cég adatai szerint az Egyesült Államokban az egymillió feletti követővel rendelkező influenszer akár tízezer dollárt, azaz közel 3,5 millió forintot kaphat, de a 24 órán belül eltűnő tartalomért is akár hétezer dollárt, azaz közel 2,5 millió forintot fizetnek a cégek.

11 o Vajna Timi shopify
A shopify már a „megainfluenszerek közé sorolja az 1,2 millió követővel rendelkező Tímeát, és ez reklámot tartalmazó posztonként tízezes dollárt ér

Ráadásul Vajna Tímea elhunyt férje, Andrew Vajna ismert ember volt Hollywoodban, így a nevének üzleti körökben még mindig súlya van. Azok a képek, videók pedig, amelyeken Tímea olyan hírességgel szerepel együtt, mint Arnold Schwarzenegger, szintén növelhetik az oldala ázsióját.


– Abban látatlanul is biztos vagyok, hogy fizetnek a posztokért – jelentette ki a Blikk által megkérdezett reklámszakember, Heiszler Ákos, az Urban Communications vezetője, aki szerint egy poszt valójában annyit ér, amennyit fizetnek érte. Ha ez abban merül ki, hogy a szállodai tartózkodás vagy a vacsora nem kerül semmibe, már az is komoly érték.

– A reklámiparban nincsenek abszolút árak mint a TÜZÉP-telepen. Attól függ egy adott felület értéke, hogy a hirdető célközönségét mennyire éri el jól vele mennyiségben, és mennyire jól tud hozzá kapcsolódni érzelmileg a felület minőségének köszönhetően – magyarázta a szakember.

Tímea kedvező pozícióból tárgyalhat a hirdetőkkel, mert Instagram-oldalának látogatói kifejezetten aktívnak számítanak. Többek között ezt is méri a Hypeauditor nevű cég, amely jónak minősíti az örökösnő követőinek elkötelezettségét, vagyis azt, hogy milyen arányban reagálnak kedvencük egy-egy bejegyzésére.

Tímea látogatói kifejezetten elkötelezettnek számítanak
Tímea látogatói kifejezetten elkötelezettnek számítanak

Mivel Vajna Tímea örökölt milliárdjainak köszönhetően a luxusélet reklámarca, így egy elit hely valószínűleg szívesen áldoz néhány ingyenes éjszakát vagy vacsorát annak érdekében, hogy a hasonló életvitelre vágyók is ellátogassanak oda.

– Ha az adott szálloda vagy étterem profi, akkor valamilyen módon méri a kampány eredményét: ennyit fizettünk Timinek, ennyien látták, ennyien reagáltak, és nekünk egy átlagos júniusi naphoz/héthez képest ennyivel több forgalmunk volt. De ha a kampány célja nem csupán az eladás növelése, akkor mérik azt is, Timi mennyire segítette, hogy a látogatók érzelmileg kötődjenek hozzájuk – magyarázta a szakember.

Úgy tűnik, Tímea számára határ a csillagos ég, követőinek száma ugyanis dinamikusan nő, az adatok szerint egyetlen év alatt majdnem 160 százalékkal, amit az adatelemzők kiváló eredményként értékeltek.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?