Belföld, Hírek

Friss határozat: 111 állami ingóság kerül ingyen az egyházhoz

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint ingóságokat ad át a kormány az egyháznak, hogy segítse a hitéleti feladatok ellátását.

 

 

 

Az állami vagyonelemek ingyenes egyházi tulajdonba adásáról szóló határozat jelent meg a Magyar Közlönyben. A kormány ingóságokat ad át, hogy segítse a hitéleti feladatok ellátását – szúrta ki a 24.hu. Az ingóságok értékét nem közölték, azokat a Dunamelléki Református Egyházkerület kapja, ahol Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, Orbán Viktor volt minisztere szolgál.

A szerződésről Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek kell gondoskodnia, az ő feladata, hogy azt a határozat közzétételét követő harminc napon belül megkössék. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel is egyeztetnie kell, mivel ő az egyházkerület egyik jogtanácsosa.

Az ingyen átadott állami vagyonelemekről mindössze annyit lehet tudni, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) nyilvántartásában szereplő leltár-azonosítókkal szerepelnek, az egyházkerület 111 per-, teher- és igénymentes ingóságot kap majd meg.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?