Egyéb

Itt a válasz: Bödőcs Tibor keményen odaszúrt Orbánéknak a Libri felvásárlása miatt

Nem fogta vissza magát a humorista.

 

Kedden megírtuk, hogy Orbán Balázs Mathias Corvinus Collegium Alapítványának (MCC) leányvállalata szerződést kötött az SQ Invest Kft.-vel a Libri Csoport 67,48 százalékos részvénycsomagjának adásvételéről. Ezzel a tranzakcióval pedig az eddigi közvetett kisebbségi tulajdonos MCC válik a hazai könyvkereskedelmi és -kiadói piac meghatározó szereplőjének 98,41 százalékos tulajdonosává.

A Libri vezérigazgatója azt mondta, „nem lesz ideológiai eltolódás„, azonban a könyvszakmát már érzékenyebben érintette a hír. Az üggyel kapcsolatban Facebook-oldalán reagált Bödőcs Tibor is, akinek könyveit a Helikon Kiadó jelenteti meg, amely szintén a Libri-csoporthoz tartozik.

A humorista bejegyzését alább közöljük:

„Kedves MCC, sziauraim!

Tegnapig bizonytalanságban kellett élnie a magyar irodalom nem kis, libris részének.

Ennek vége(?)!

Megírhatjuk végre Böjte Csaba testvérrel a Káma Szútra, ahogy mi látjuk című művet?

Kiadhatják a Németh Szilárd gondolatait 9458 oldalon?

Publikálhatóvá válik a 77 szankciócsúfoló, ősi, szittya népdal és brüsszelűző, türk csujogató?

Elemezhetjük Goebbels prózáját az MTVA híradójának fényében?

Megszülethetnek a tanulmányok Petőfi haláláról, akit NATO katonák lőttek le Bahmutnál, mint tudjuk?

Megjelenhet a filmtörténet A Lumiére testvérektől az Elk*rtukig címmel?

Ez lesz?

Vagy csak húszezressel kell tömni az új tulajdonosok száját, miközben a jó Kirill pátriárka Kalasnyikovot szentel a Nyugati téren?

Megmondhatnák, mert nem jó kétségek közt alkotni. Én épp célegyenesbe értem egy miniatűröket tartalmazó kis bagatell-lel, ami ősszel jelenik meg. Az lesz a címe, hogy Prímszámok hóesésben. Sajnos mikor írtam, még nem tudhattam biztosan, hogy Philippe Patek dekorálta, mélykeresztény, feddhetetlen mancsukat segítőn a vállunkra szeretnék helyezni.

2017-ben jelent meg az első könyvem, az Addig se iszik, amire a Helikon akkori igazgatója, a lelkes, pozitív energiával telt Szász Zsolt kért fel. Sajnos azt még rendkívül összezavart állapotban írtam.

Jelenleg a magyar kultúra egyik tartóoszlopa, az orosz(!) irodalom nagykövete, M. Nagy Miklós az igazgatóm/szerkesztőm. Vele diskurálunk már egy éve a rövid próza rejtelmeiről. Nem fogom cserben hagyni, de tényleg jó lenne, ha elmondanák: Origó, Index vagy ATV lesz a Libriből középhosszúrövid távon? Szinte mindegy,

de jó lenne tudni, az ember kíváncsi, olvasó állat.

Üdvözlettel,

Bödőcs Tibor”

(Bödőcs Tibor/Facebook) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?