Egyéb

Háborús időkre készül Varga Mihály: Radikálisan megváltoztatta a jövő évi költségvetést

Háborús időkre készülnek, védelmi költségvetéssel számolnak.

 

Június 13-án az Országgyűlés tagjai a 2024-es költségvetésről vitáztak. Pénzügyminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi háborús időkben stabil és előrelátható költségvetésre van szükség, amely biztosítja a biztonságot és a családok védelmét, valamint

számol az esetleges hosszabb háborúval is.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a költségvetés központi elemeként a rezsivédelem és a honvédelem került előtérbe. A politikus megjegyezte, hogy a pénzügyi stabilitás alapvető a biztonsághoz, ehhez pedig szükség van egy jól működő gazdaságra és költségvetési fegyelemre.

A 2024-es költségvetés továbbra is fenntartja a rezsivédelmi rendszert, megőrzi a nyugdíjak vásárlóerejét, és garantálja a 13. havi nyugdíjat.

Varga szerint az a cél, hogy az infláció egyszámjegyűre csökkentsék az idei év végéig, 2024-re pedig 4% -os GDP-növekedést várnak. Az államadósság mértékét jövőre 66,7%-ra tervezik csökkenteni, míg a költségvetési hiány 2,9% lesz.ő

A legfontosabb feladatnak tekintik, hogy biztosítsák Magyarország békéjét, energiaellátását és a rezsicsökkentés védelmét a jelenlegi orosz-ukrán háború és brüsszeli energiaszankciók idején.

(MTI korrigálva) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?