Belföld, Celeb / Híresség

Bíró Icának 103 ezer forint a nyugdíja, az önkormányzattól kap segélyt

Bíró Ica nagyon nehéz éveken van túl: kilakoltatták, és ha családja nem segít rajta, az utcára került volna. Híres énekesnő, de mégis keményen meg kellett dolgoznia a pénzért: biztonsági őrként dolgozott, a jéghideg autójában éjszakázott, hogy legyen munkája. Elmesélte, hogyan élte túl a megpróbáltatásokat, illetve miből él ma.

 

 

 

Az énekesnőt 2019-ben lakoltatták ki budai otthonából, ahol a végrehajtó-helyettes azzal a mondattal tette rá a kezét az ingatlanjára:
Nem magával van a baj, Icuka, hanem azzal, hogy túl jó helyen vannak az ingatlanjai.
Hosszú és gyötrelmes úton ment végig ezek után, ám mindvégig hitt az igazságban. Nemrég kiderült, hogy a végrehajtó egy bűnözőcsoport nyolcadrendű vádlottja, aki korrupció révén vásárolta be magát a pozíciójába. Végül az illető elismerte a bíróságon a bűnösségét, amiért másfél év felfüggesztett börtönt és ötmillió forint pénzbüntetést kapott.
Kicsináltak, kisemmiztek, lenulláztak a bűnt elkövető hatalmasok, mégis tele vagyok energiával, hittel. A hitem erős, és tudom, előbb-utóbb győz az igazság
– mondta a mögötte lévő nehéz időszakról Bíró Ica a Story magazinnak.
– Hányszor eszembe jut a nagymamám és az ő bölcsessége. Mindig azt mondta, sose legyek eltartott, kitartott, és minden fillérért dolgozzak meg! Így éltem és élem a mai napig az életem – árulta el az énekesnő.
Ica mindenért keményen megdolgozott az életében, ám miután elvették az ingatlanjait, a családja segítette ki őt, hiszen enélkül az utcára kerülhetett volna.
„Azzal nyugtatom magam, hogy mindent el lehet venni tőlem, de a tisztességemet és a becsületemet nem. Én magam adtam el az utolsó ingatlanom, hogy kifizethessem a bírósági perek illetékét, a baráti és családi kölcsönöket” – folytatta az énekesnő, aki hozzátette: az édesanya is kisegítette, akinek már visszafizette a pénzt, mégis nagyon aggódott az egészségéért.
„Érte jobban aggódtam, min magamért. Már nem fiatal, s az, hogy a lányát meghurcolják, borzalmas volt számára.”
Az édesanyja mellett a lánya és saját egészségéért is aggódott, de úgy hiszi, a pozitív gondolkodás segítette őket átvészelni mind fizikálisan, mind mentálisan ezt a nehéz időszakot. De sokat küzdött érte, hogy el tudja tartani magát. Mivel a fellépésekből származó pénz nem volt elegendő, így biztonsági őrként vállalt munkát.
Sokan kérdezték, ismert és népszerű énekesként nem szégyellem-e, hogy ilyen munkából kell megélnem. Azt szoktam mondani, szégyellje magát az, aki ezt velem megtette.
Aki hagyta, hogy ebben az országban tisztességes embereket csapjanak be. Nekem 300-350 ezer forint volt a felvett hitelre a kamatom, amit egy tollvonással átírtak egymillióra. Ezt már nem tudtam kifizetni. Hogy legyen miből megélnem, igen, elmentem biztonsági őrnek. Dolgoztam amerikai filmek forgatásánál, én biztosítottam a terepet. Hajnal 4-kor keltem, hatra mentem dolgozni, aztán 24 órán át nem volt megállás. Volt, hogy télen, a jéghideg autómban éjszakáztam, mert hazamenni nem tudtam. Másnap folytattam a munkát
– nyilatkozta a hetilapnak a Metal Lady, aki több munkahelyet is végigjárt a forgatások után: dolgozott biztonsági őrként a komáromi erődben, Pátyon és a pomázi kastélyban, majd egy butikban eladóként. És bár már betöltötte a nyugdíjkorhatárt, továbbra sem hagyott fel a munkával. Jelenleg riportergyakornok egy Buda környéki televíziónál, és mivel alacsony a nyugdíja, önkormányzati segélyt is kap:
Időközben nyugdíjas is lettem: 103 ezer forint a nyugdíjam, ami nem túl sok, de nem panaszkodom. Kapok segélyt az önkormányzattól, a rezsiben is segítenek, sőt, télen, miután kandallóban fűtöttem, kaptam tűzifát
– nyilatkozta Ica, majd hozzátette:
– Más világ, amiben most élek, össze nem lehet hasonlítani a korábbi életemmel, de megmondom őszintén, nagyon remélem, hamarosan fordul majd – bizakodik Ica, akinek az asztrológusa is osztja az optimizmusát.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?