Egyéb

Elhunyt Lang Györgyi

Hosszú, méltósággal viselt betegség után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában elhunyt Lang Györgyi – tudatta a szomorú hírt a Bors.

 

 

 

Lang Györgyi, a népszerű Pa-Dö-Dő együttes énekesnője hatvanhat évesen elhunyt.

Lang Györgyi 1957. májusában született szegeden, majd pedig 1975-ben érettségizett a zuglói Radnóti Miklós Gimnáziumban. Húsz éves korában kezdte el 1977-ben a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, ahol 1981-ben diplomát szerzett. 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt. Még ugyanebben az évben alapította meg Falusi Mariannal a máig hatalmas népszerűségnek örvendő Pa-Dö-Dő együttest.

28 éves korában diagnosztizálták betegségét, a Sclerosis multiplext, amely ezután egész életében elkísérte. Betegsége miatt már hosszú évek óta kerekesszékkel közlekedett. 2021-ben stroke-ot kapott. Beszédközpontja sérült, jobb karja lebénult.

Egész életében küzdött a betegséggel

Lang Györgyinél 28 évesen állapították meg, hogy szklerózis multiplex betegségben szenved. A hosszú távon bénuláshoz vezető betegség tünetei ezek után több mint tíz évig nem igazán jelentkeztek. Az elmúlt években azonban felállni is alig tudott az énekesnő.

Nem kell állandóan óberkodni, te is kiszolgáltatott tudsz lenni, nem vagy egy übermensch, aki mindent meg tud oldani, nem a tied a világ, nyugodtan szabad másra hagyatkozni

– nyilatkozta egyszer az énekesnő, aki nem szerette, ha sajnálták őt.

Lang Györgyit aztán 2021 novemberében rohammentővel szállították kórházba, miután az otthonában sztrókot kapott.

Fizikailag támogatásra szorul, de jól van, Györgyi egy mentális csoda

 mesélte Falusi Mariann még 2022-ben, aki szerint Lang Györgyi a sztrókja után napról napra javult. „Én a tilalom ellenére is látogattam a kórházban, mert olyan nincs, hogy a bajban magára hagyjuk a másikat, tesók vagyunk” – mondta akkor Mariann.

forrás: blikk.hu
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?