Egyéb

Visszatér a Winamp

Az Age of Empires II stratégiai játék és a tört vírusirtók mellett egyetlen kétezres években használt otthoni számítógépről sem hiányozhatott a Winamp zenelejátszó. Az 1997-ben kiadott ingyenes programot 2001-ben már több mint 60 millióan használták, mielőtt az iTunes és a VLC elkezdték átformálni a zenefogyasztási szokásainkat. A lejátszóhoz már 2013 óta nem érkezik frissítés, a legutolsó verzió az 5.8-as volt.

 

 

Egy ideje rebesgetik, hogy valamikor majd érkezik a Winamp 6 (vagy valami olyasmi), ami most kezd testet ölteni egy új weboldal és logó képében. Na és a lényeg:

az oldalon az új Winamp kipróbálására is jelentkezhetnek a bétatesztelők.

Egyelőre még csak feliratkozni lehet az e-mail címünk megadásával, nem tudni, hogy mikor válik kipróbálhatóvá az újdonság.



Az oldal leírása szerint egy következő generációs Winampra lehet számítani, ami nem egy egyszerű frissítés, hanem egy teljesen átformált szolgáltatás. „Az új Winamp mindenhol összeköt a zenével, és közelebb hoz az általad szeretett művészekhez. A kedvenc zenei podcastjaid és rádióállomásaid otthona lesz” – írják a fejlesztők.

Az Ubergizmo megjegyzi, hogy a lejátszó jó eséllyel nem a régi formájában, azaz nem letölthető programként fog újjáéledni, hanem a márkát birtokló AudioValley egy streaming platformot tervez – erre is utalhat a fent említett szövegrész. Ebben nem is lenne semmi meglepő a streaming szolgáltatások által uralt modern korban, de kérdés, hogy elég lesz-e a Winamp brand ahhoz, hogy versenyre keljen a Spotify és az Apple Music ellen.

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?