Egyéb

Rogán letelepedési kötvényeseire csapott le az EU

Elbukták Orbán és Rogán letelepedési kötvényesei az uniós letelepedést az Európai Parlament döntése nyomán. Erről Rónai Sándor, a DK EP-képviselője számolt be közösségi oldalán.

 

Rogán letelepedési kötvényesei most elbukták a pénzüket.

Megszüntette az „aranyvízumot” az Európai Parlament döntése, azaz az uniós tagállamokban pénzért vásárolt letelepedési engedélyek uniós hatályát. Így a Fidesz-közeli cégektől, Habony Árpád és Rogán Antal köreitől vásárolt letelepedési kötvények sem jelentenek többé automatikusan hosszú távú letelepedési lehetőséget az Európai Unió tagországaiban.

 

A Demokratikus Koalíció szerint az Európai Parlament bölcs döntést hozott. Orbánék a letelepedési kötvényekkel nemcsak a magyar államot lophatták meg. Mindezzel nemzetbiztonsági kockázatot jelentő külföldieket, orosz hírszerzési kapcsolatokkal rendelkező személyeket, vagy épp Putyin oligarcháit engedhették be Magyarországra.

Amíg a magyarok Orbán miatt élnek rosszul, addig a Fidesz kötvénybiznisze is csak a miniszterelnök üzleti köreinek érte meg, de az Európai Parlament véget vetett a korrupt üzelmeknek – zárja sorait Rónai Sándor.


A magyar letelepedési kötvények programja a kormány által 2013-ban indított program volt, amely lehetővé tette külföldi állampolgárok számára, hogy befektetések által jogosultak legyenek a magyar állampolgárságra. Azonban a program évek során kritikákat kapott a következő okok miatt:

  1. Korrupció: A program megjelenésekor korrupciós botrányok merültek fel, amelyekben a programban részt vevő ügynökök magas jutalékot szereztek a befektetések után. Az ügynököknek készpénz juttatást ígértek a vissza nem térítendő állami támogatásért cserébe.
  2. Alacsony színvonalú befektetések: A program lehetővé tette a befektetőknek, hogy befektessenek 300 000 euró összeget a magyar államkötvényekbe, amelyek kamatai nem nagyobbak, mint a piaci átlag. Ez azt jelentette, hogy a program résztvevői gyakran kockázatos befektetéseket választottak, amelyek alacsony kamatot és hosszú lejáratot kínáltak.
  3. Azok, akik részt vettek a programban, lehetővé tették számukra, hogy viszonylag könnyen állampolgárságot szerezzenek. Míg másoknak hosszú és nehéz eljárásokon kell átmenniük a magyar állampolgárság megszerzéséhez.

További cikkeinket itt olvashatod.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?