Belföld

Kitálalt az ellenzéki politikus – Újabb hazugsággal álltak elő Orbán védelmében!

Mint arról korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk, Hadházy Ákos szerint Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el, mikor magánprogramja miatt 1000 kilométeres kitérőt kellett tennie a honvédségi repülőnek!

Ha a bíróság is hasonlóképp vélekedne, mint az ellenzéki politikus, akkor a miniszterelnök ezért a bűncselekményért akár három év szabadságvesztést is kaphatna.
Csakhogy az ügyészség próbálja eltussolni az ügyet, mivel szerintük semmi gond nincs azzal, hogy Orbán 1000 kilométeres kerülője miatt az adófizetők nagyjából 3,5 millió forintot fizettek.

Az ügyészség Hadházynak küldött határozatából kiderült, hogy Magyarország nem tart fenn kormánygépeket, mivel a Magyar Állam tulajdonában lévőknek a Magyar Honvédség az üzembentartója. Kiemelték, hogy Orbán Viktort és feleségét személyi védelem illeti meg – ezek szerint a miniszterelnökkel utazott a gépen a felesége is – mely a külföldi útjaikra is kiterjed, ezért “technikai támogatásban részesült”.


Az ügyészség arra külön hangsúlyt fektetett határozatában, hogy feltűntessék: Orbán személyi védelme állami feladat, állami kötelezettség, melynek költsége az államot terheli!

 

EZZEL EGYETLEN GOND VAN:
EZ MÉG MINDIG NEM MAGYARÁZAT ARRA, HOGY MIÉRT A HONVÉDSÉGI REPÜLŐVEL UTAZOTT A MINISZTERELNÖK (ÉS FELESÉGE) A MAGÁNÚTJÁRA, HISZEN SZEMÉLYI VÉDELMÜKET MENETREND SZERINTI GÉPEN IS LEHETETT VOLNA BIZTOSÍTANI, VAGY SAJÁT KÖLTSÉGEN KELLETT VOLNA MAGÁNGÉPET BÉRELNIE ORBÁNNAK, MELYEN ANNYI TESTŐR UTAZHATOTT VOLNA VELE, AMENNYIT CSAK AKAR.

Hadházy bejegyzésében kiemeli, hogy Orbán honvédségi gépeltérítése – melynek keretében a gyerekét látogatta meg – még akkor sem lesz törvényes, ha véletlenül hoznának ilyen törvényt; így egy esetleges rendszerváltásnál ez az ügy (is) alkalmas lenne arra, hogy felelősségre vonják a magyar történelem legkorruptabb rendszerét kiépítő miniszterelnököt!

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?