Belföld, Hírek

Hivatalos: az applikáció helyettesítheti a védettségi igazolványt

Mostmár hivatalos: az applikáció helyettesítheti a védettségi igazolványt.

 

 

 




 

A különféle vendéglátó egységek érvényesnek tekintik, de csak az eredeti kártyával igazolható, hogy átestünk-e már a betegségen.

A Magyar közlönyben megjelent rendelet szerint szombattól érvénybe lép az az alternatív megoldás, hogy ha még nem érkezett meg valakinek az oltást igazoló védettségi igazolása, akkor az applikáció segítségével tudja helyettesíteni.

Bárhová bemegyünk, az ott dolgozó alkalmazott kötelezhet minket az igazolvány bemutatására, feljogosult ennek ellenőrzésére, de a kártyán, illetve az applikációban szereplő adatokat nem rögzítheti.

Meglehetősen jelentős rendeletnek tartja ezt a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ), mivel így már az is, aki be van oltva, de még nem jutott hozzá védettségi igazolásához, ki tudja használni az oltással járó privilégiumokat, mivel az összes vendéglátós egység elfogadja az applikációs verziót.

Viszont az applikáció egy dologra nem képes, nem igazolja, ha az adott személy már átesett a víruson. Ezt csak és kizárólag a védettségi igazolvánnyal tudjuk megtenni. Az EESZT applikáció ingyenesen letölthető androidos és iOS es mobiltelefonokra is egyaránt.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?