Celeb / Híresség

Tízmilliókba is kerülhet Vajna Tímea nagy álma, hogy teherbe essen: 40 évesen most ezzel a csodaszerrel próbálkozik

Ha egy nő igazán gyerekre vágyik, sok mindent képes megtenni, hogy egyszer átélje azt a boldogságot, amint a kezében tartja a kisbabáját. A Los Angelesben élő Vajna Tímea sem titkolja: vágyik egy gyerekre, amelynek érdekében az utóbbi években többféle műtétnek, vizsgálatnak, kezelésnek vetette alá magát.

 

 

 

Ezek pedig nem csak lelkileg és olykor fizikailag fájdalmasak, de bizony sokba is kerülnek. Persze, Andy Vajna milliárdos özvegyének nem kell attól félnie, hogy nem lesz mit a tejbe aprítania, az endometriózis- és petefészekciszta-eltávolító műtét, illetve a lombikbébiprogram bizony szabad szemmel is jól látható összegbe kerülnek, amelyek egy gazdag ember számláját is megterhelik.

A Blikk összeszedte, hogy csak az elmúlt egy-két évben milyen összegeket kellett kifizetnie Vajna Tímeának azért, hogy megvalósuljon élete nagy álma.

Az interneten fellelhető adatok szerint az persze, nem mindegy, hogy ezeket a beavatkozásokat az Egyesült Államok mely részén végzik el, ám az özvegy az ország egyik legdrágábbnak mondható térségében él, így a talált árak közül feltehetően a magasabbakat kellett kifizetnie. Egy endometriózis-műtét minimum 5800 dollár (2 millió forint) de amennyiben egy beavatkozás nem elég, vagy komplikáltabb az operáció, akár 11.600 dollárt (4 millió forint) is kiszámlázhat a kórház.

A petefészekciszta eltávolítása, amelyet szintén el kellett végezni Vajna Tímeán, 6950 dollártól 11392 dollárig, azaz 2 404 700 forinttól 3 941 632 forintig terjed, míg a mesterséges megtermékenyítés folyamatára 15.000 dollártól egészen 47.000 dollárig, azaz 5,2 millió forinttól 16 millió forintig találtunk összegeket, amely egy kezelést jelent, vagyis minden egyes újabb próbálkozás még egyszer ennyibe kerül. Ezeket egyébként egy 4500-8000 dollár (1,5-2,7 millió forint) közötti hormonkezelés előzi meg.

Összegezve mindez azt jelenti, hogy ha csupán a műtétek és a kezelések legolcsóbb verzióit számoljuk össze, Vajna Tímea eddig akkor is több mint 11 millió forintot költött el arra, hogy megpróbáljon teherbe esni, de mivel a milliárdos üzletasszony nem csak az utazásaikor és az otthonában szereti a luxust, nagy valószínűséggel egy számára ennyire fontos dologban is a kiemelt magánorvosi szolgáltatásokat választja, ahol határ a csillagos ég, így ez az összeg forintban akár több tízmillió is lehet. Garancia pedig nincs, hiszen éppen nemrég árulta el, hogy miután tavaly augusztusban nem volt sikeres a beültetés, azóta újabb tragédia érte.

„Karácsony után, 7,5 hetesen elveszítettem a kisbabámat. Pedig természetesen sikerült. Annyira boldog voltam, nőtt a hasam, és gyerekruhákat nézegettem… Valószínűleg egy »rossz« petesejt termékenyült meg (mivel 40 éves vagyok), és nagyon stresszes időszak áll mögöttem. A vetélés iszonyatos fájdalmakkal és görcsökkel járt, nem beszélve a lelki fájdalmakról” – írta februárban Vajna Tímea, aki talán éppen ezért is kezdett bele egy különleges, még klinikai tesztelés alatt álló kezelésbe, amely szintén nem olcsó: alkalmanként 800 dollár, azaz 277 ezer forint.

Vajna Tímea a közösségi oldalán, a 24 óráig elérhető történetében mutatta meg a kezelést /Fotó: Instagram
Vajna Tímea a 24 óráig elérhető történetében mutatta meg a kezelést /Fotó: Instagram

A NAD+ nevezetű koenzim külsőleg alkalmazva olyan, mint egy csodaszer, ami visszaállítja az idő múlását. A molekula nem csak a termékenységet fokozza, de lassítja az öregedést is, így Andy Vajna özvegye okkal bízik abban, hogy a kezelés beváltja a reményeit, azaz végre édesanya lehet.

A NAD+-kezelést egyébként egereken kísérletezték ki a Queenslandi Egyetem kutatói: az idős rágcsálók esetében a terápia csökkentette a szellemi romlás folyamatát az agyban, emellett közel öt százalékkal meghosszabbította az életüket, a nőstény egereknél pedig látványosan javult a petesejtek minősége, sőt, a szaporodási kísérletben nőtt a világra hozott élő utódok száma.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?