Celeb / Híresség, Érdekes, Igaz történetek

Dwayne Johnson Brendan Frasernek köszönheti karrierjét – 21 évvel később meg is hálálja neki a szívességet

Hollywood egyik sztárja és napjaink egyik legjobban kereső színésze, de a 2000-es évek elején Dwayne Johnson még csak küzdött azért, hogy színész lehessen. Brendan Fraser volt a legfőbb oka annak, hogy megkapta első szerepét, ami a legfontosabb lépést jelentette csodás karrierje felé. Több mint 2 évtizeddel később sem feledkezett meg barátja nagylelkű gesztusáról.

 

 

 

Kihívásokkal teli átmenet a színészet felé.

Miután profi pankrátorként világbajnoki címet szerzett, Dwayne szeretett volna a színészi pályára váltani, de ez nehezebbnek bizonyult, mint amilyennek hitte. Birkózó és pankrátor múltja ugyanis inkább akadályt jelentett. Nem vették komolyan a szándékait, azt gondolták, eltölt néhány évet Hollywoodban, aztán eltűnik a süllyesztőben.

Brendan kedves gesztusa sokat jelentett neki.

Egyetlen színész volt, aki hitt benne, és neki volt köszönhető, hogy Johnson megkapta az áttörést jelentő szerepet. Akkoriban Brendan Fraser karrierje csúcsán volt, olyan nagy filmekben szerepelt, mint A múmia. 2001-ben, mikor A múmia visszatér című filmben megkapta a skorpiókirály szerepét, abban nagy szerepe volt Frasernek is.

Johnson elmondta, hogy Frasernek, mint a Múmia-filmek sztárjának, jóvá kellett hagynia a szereplők kiválasztását. Emlékszik, hogy a rendező ezzel hívta fel: “Brendannak tetszik az ötlet, ezért örömmel látjuk a filmben.”

A bizalom, amit Brendantól kapott, magabiztosságot adott neki, amire nagyon is szüksége volt karrierje kezdetén. “Pankrátor voltam… Hogy ő ismeretlenül is igent mondott rám, az nagyon sokat jelentett nekem.”

Karrierje üstökösként ívelt felfelé.

Ennek köszönhetően Johnson egy évvel később szerepet kapott A skorpiókirály című filmben. Ez óriási előrelépést jelentett a karrierjében. Ahogy teltek az évek, Johnson Hollywood egyik legismertebb szupersztárja és az egyik legjobban fizetett színész lett. Fraser támogatását azóta sem felejtette el, hiszen akkor kapott tőle segítséget, mikor a legnagyobb szüksége volt rá.

Több mint 20 évvel később, mikor a Black Adam című film bemutatóján sétált a vörös szőnyegen, Johnson újra hálával emlékezett Brendan Fraser gesztusára: “Brendan azt mondta: ‘Gyere a franchise-omba.’ Már akkor befogadott, amikor még nem is kellett volna. És ezt sosem felejtem el.”

Fraser távol került a reflektorfénytől.

Miután a ‘90-es évek végén, 2000-es évek elején karrierje szárnyalt, a következő években Fraser csak kisebb szerepeket kapott, távolabb került a reflektorfénytől, ebben magánéleti problémái is szerepet játszottak.

2022-ben azonban visszatért A bálna című film főszerepében.

Amint Fraser visszatért, Johnson lett a legfőbb támogatója.

Az 54 éves Frasernek egy percen át felállva tapsoltak, rajongóitól és a kritikusoktól is rengeteg dicséretet kapott. Az egyik legfőbb támogatója karrierje újraindításában pedig Dwayne Johnson volt. A sztár Twitteren fejezte ki támogatását és örömét, hogy újra láthatja Frasert a mozivásznon. Ezúttal sem felejtette el megemlíteni, hogy Fraser annak idején mit tett érte.

Azt írta: “Boldoggá tesz, hogy látom, milyen ovációval fogadták Brendant. Ő segített, hogy szerepelhessek A múmia visszatér című filmben, ami a legelső szerepem volt és elindította a hollywoodi karrieremet. Szurkolok minden sikerednek, testvér!”

A kettejük közti kölcsönös támogatás is mutatja, hogy egy kedves gesztus mennyit tud jelenteni, akár egy ember életét is megváltoztathatja. Reméljük, mindkettőjüket még hosszú évtizedeken át láthatjuk a filmekben.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?