Celeb / Híresség

Ezek a sztárok nem titkolják: nagyon keveslik a pénzt, amit keresnek

„Ha többet fizetnének színészként, nem kéne fehérneműmodellkednem” – vallotta meg meghökkentő őszinteséggel nemrég az Euphoria című sorozat sztárja, Sydney Sweeney, aki nem szégyelli, hogy időnként levetkőzik némi plusz juttatásért.

 

 

 

Sydney Sweeney

A 25 éves színésznőt az utóbbi időben több fehérneműkampány arcaként is láthattuk. Elmondása szerint nyomós okból vállal ilyen munkákat.

„Azért vállalok fehérneműs fotózásokat, mert muszáj. 

A színészeket már nem úgy fizetik, mint régen, és a streamingcégek még spórolósabbak. 

A befutott sztárok még mindig nagy fizetést kapnak, de nekem 5 százalékot kell adnom az ügyvédemnek, 10 százalékot az ügynökeimnek, és körülbelül 3 százalékot az üzleti menedzseremnek. A sajtósomnak minden hónapban fizetnem kell, ésez több, mint a jelzáloghitelem” – magyarázta a The Sun című brit napilap riportjában a színésznő, aki sosem tagadta szerény családi körülmények között nőtt fel. Karrierje elején nem voltak olyan ismerősei, akik segítettek volna neki a filmiparban való előrejutásban. Sweeney úgy véli, megbélyegezték szőke haja, vonzó külseje és telt keblei miatt, de nagy vágya, hogy bebizonyíthassa, nem csupán egy „ostoba szőkeség”.

„Ha fél évre szabadságra mennék, nem tudnám eltartani magam. Nincs senki, aki támogatna engem, nincs senki, akihez fordulhatnék, hogy fizesse ki a számláimat, vagy felhívhatnám, hogy segítsen. Családot akarok. Mindig is arra vágytam, hogy fiatal anyuka legyek, és aggaszt, hogy a filmipar mennyire megbélyegzi azokat a fiatal nőket, akiknek gyermekük van, és másképp tekintenek rájuk. Félek, hogy ha nem dolgozom, nem lesz pénzem, amiből majd eltarthatom a gyerekeimet.”

Nem Sweeney azonban az egyetlen hollywoodi híresség, aki bátran beszél az anyagiakról.

Kanye West

Kanye Westnél nem tabu a pénzről beszélni. A rapper 2016-ban a Twitteren árulta el: 53 millió dolláros (több mint 19 milliárd forintos) adóssága keletkezett abból, hogy elindította Yeezy nevű divatmárkáját, de nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy rengeteg pénzt vesztett.

Volt, hogy egy nap 2 milliárd dollártól estem el, és mégis élek.

Isten szeret engem. Nem a pénz lettem az, aki most vagyok” – írta ki korábban West, akiről 2021-ben azt lehetett olvasni, hogy 7 milliárd dolláros (2514 milliárd forintos) vagyonával a leggazdagabb afroamerikai lett Amerika történelmében, de a Forbes című üzleti magazin vitába szállt ezzel a kijelentéssel.

(Fotó: Northfoto/Marechal Aurore)
Michelle Williams

Michelle Williams nem tagadja: nevetséges összeget kapott a Ridley Scott rendezésében készült A világ összes pénze című filmért 2017-ben. A színésznő azért akadt ki, mert megtudta, hogy színésztársa, 

Mark Wahlberg 1500-szor többet kapott, mint ő.

Érdekesség, hogy az összeget Walhberg azért követelte ki, mert a film néhány jelenetét újra kellett forgatni a zaklatási botrányai miatt kivágott Kevin Spacey miatt. A színész később jótékony adományozással próbálta kiengesztelni Williamst, akinek nevében 1,5 millió dollárt (539 millió forintot) adományozott a Time’s Up kampánynak.

„Jóval kevesebbet kaptam Wahlbergnél, de hát ez senkit sem érdekelt. Nem volt ez annyira meglepő számomra. Csak még inkább megerősített engem abban, hogy a nők ugyanolyan keményen dolgoznak, csak jóval kevesebbet kapnak, miközben otthon is helyt kell állniuk” – mondta 2019-ben a Capitol Hillnek a színésznő még 2019-ben. 

(Fotó: Northfoto/Valerie Goodloe/MediaPunch)

Jennifer Lawrence

A színésznőknek Jennifer Lawrence szerint is nehéz dolguk van. Az Éhezők viadala sztárja nem titkoltan ellenzi a filmiparban a nemek közötti egyenlőtlenséget. Véleményét akkor fejtette ki, amikor tudomására jutott, hogy férfi kollégáinak jóval többet fizettek az American Hustle című filmért, mint neki. A stúdió helyett azonban magát hibáztatta.

„Nem küzdöttem elég keményen. Úgy hittem, nem érdemlem meg, hogy ugyanannyi pénzt kapjak, mint a férfiak.

Ha pedig nem tudod bebizonyítani, hogy több pénzt érdemelsz, nem is fogod megkapni”

– magyarázta korábban a CBS Newsnak Lawrence, hozzátéve, nem akarja, hogy úgy tűnjön, túl magas lovon ül, mert aztán lehet, hogy később még ennyi pénzt sem fog keresni.

(Fotó: Northfoto/Ian West/PA Wire/PA Images)

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?