Belföld

Vajon tényleg ő nyeri a ValóVilág 11-et? Itt az előrejelzés, mutatjuk, kinek van a legnagyobb esélye a 36 milliós fődíjra

Elérkeztünk a Való Világ 11. évadának utolsó párbajához, ahol VV Rico és VV Lissza mérettetik meg magukat. Az Ynsight Research kutatócsapata a netnográfia módszerével készített egy előrejelzést arról, melyik játékosnak van a legnagyobb esélye megnyerni a hőn áhított 36 milliós fődíjat.

 

 

 

Az összesített adatok alapján Rico és Lissza a legnépszerűbbek, de a ma esti párbajról Rico fog visszatérni. Vasárnap a döntőben pedig Kriszti lesz a legnagyobb riválisa, de a netezők hozzászólásai alapján őt is le fogja győzni.

A hétfői kiválasztás óta összesen 1 326 tartalom jelent meg a játékosokkal kapcsolatban, melyekre több mint 143 ezer felhasználói reakció (like, komment, megosztás) érkezett. A netezők aktívan kommenteltek Facebookon és Instagramon, de a Reddit felületén is hot topicnak számított a téma az utóbbi napokban. Ha összességében az ezen platformokra érkező kommenteket megvizsgáljuk, a netezők véleményei alapján az alábbi népszerűségi sorrend állítható fel:

Népszerűségi sorrend / Fotó: Ynsight Research

Jelen állás szerint tehát Rico és Lissza a legnépszerűbbekazonban az első hely Ricot illeti. A ma esti párbajról tehát neki van a legnagyobb esélye visszatérni a villába. Amennyiben így lesz, a fináléban is ő indulhat a legnagyobb eséllyel a fődíjért, viszont Lissza kiesésével Kriszti lesz a legnagyobb riválisa.

Az összesített adatok szerint továbbá a legutáltabb játékos szerepét messzemenőkig Melina tölti be. Mindegyik platformon megfigyelhetők visszatérő jelzők, melyekkel a netezők illetik. Ilyen például a „varjú asszony”, a „bánatfejű”, a „dementor”, a „trafikos”, vagy a „Prikézsia hercegnő”. Bár Melina saját Instagram oldalán megjelenik rajongótábora is, akik megvédik és drukkolnak neki, azonban úgy tűnik ez közel sem lesz elég a győzelemhez.

Platformonként vizsgálva az egyes játékosok megítélése változó. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy melyik felületen (Reddit, Instagram, Facebook) ki a legnépszerűbb:

Facebookon, akárcsak az összesített eredményeknél, Rico és Lissza a két kedvenc, azonban Ricot jóval nagyobb arányban kedvelik itt, mint Lisszát. Kriszti továbbra is a harmadik helyen áll, bár megítélése már negatív irányba mozdul. Reni nem sokkal lemaradva követi Krisztit, Melina pedig ezen a platformon is a legnépszerűtlenebb játékos.

Népszerűségi sorrend Facebookon/ Fotó: Ynsight Research

Az organikus említéseket főleg a Reddit felületén regisztráltuk. Ezen a fórumon mindegyik játékos megítélése negatív. A legkevésbé utált szereplő ezesetben Lissza, őt követi Rico és Kriszti sokkal rosszabb megítéléssel, mint amiket az előzőekben láthattunk. Reni ismét a negyedik helyen áll, míg az utolsó hely továbbra is Melináé, akit úgy tűnik, a Redditen utálnak a legjobban.

Organikus említések/ Fotó: Ynsight Research

A szereplők saját Instagram oldalán némiképp javult a helyzet. Az első helyen ismét Lissza áll, az ő képei alá leginkább rajongói írnak, negatív véleményt csak ritkán kap. Második helyen fej-fej mellett áll Rico és Kriszti. Reni népszerűsége itt is negatív irányt vett, sok rajongója csalódott amiért nem Melinára rakta rá a kék kendőt. Melina pedig, mint korábban említettük, bár rendelkezik rajongótáborral, még ez is kevés ahhoz, hogy saját oldalán pozitívra forduljon az értékelése.

Népszerűségi sorrend-Instagram/ Fotó: Ynsight Research

Mindenkit izgat tehát a kérdés, hogy ki nyeri meg a 36 milliót. Az egyes játékosokkal kapcsolatban megfigyelhetőek már kialakult narratívák, melyek segítségünkre lehetnek abban, mi alapján szimpatizálnak a netezők a leendő finalistákkal.

Rico mellett szól, hogy szórakoztató és nem játssza meg magát, ellene pedig a leggyakrabban felhozott vádak, hogy alpári és gusztustalan.

„Böfögöss mehetsz haza”

Lissza a rajongók szerint pozitív és humoros személyiség, aki sokszor feldobja a villában a hangulatot, csak sokat alszik.

„Lisszának legalább van némi humorérzéke.Sokat aludt az tény,de amikor ébren volt jókat derültem rajta. 😃”

Kriszti nagyon sokaknak szimpatikus, mert mindenkiben próbálja meglátni a jót, választékosan beszél és kulturáltan viselkedik. Kinézete és gyakran túláradó érzelmei miatt azonban sokan támadják. A rosszindulatú kommentekben gyakran elhangzik a „madárfészekfejű”, a „hisztis” és a „drogos” jelző is.

„Te beteg állat. Feltünési viszketedségben szenvedsz te Tápszeres. Mire költenéd a 36misit? Nyugatora? Alkoholra? Vagy drogra”

Renit szintén szórakoztatónak és pozitív személyiségnek tartják, azonban a villa fiúihoz való hozzáállása miatt sokan beszólnak neki, illetve szintén sokan csalódtak benne amiért a piros kendő felhasználásakor nem Melinára tette a kihívottaknak szánt kék kendőt.

„Melinára kellett volna tenned. Nem értem, miért koslatsz utána? Állandóan megaláz, bánt, mocskolódik a hátad mögött. Melina egyáltalán nem vesz téged emberszámba, akkor voltál neki jó, amikor mindenki leszarta. Egy lábtörlő vagy csak neki, te meg lihegsz a “barátságáért””

Melina mellett támogatói azzal érvelnek, hogy ügyesen játszik. Ezen és a támogatói („nyerd meg!”) kommenteken kívül leginkább a korábban már említett jelzőkkel találkozhatunk vele kapcsolatban.

„TE MISKOLCI TRAFIKOS, BÁNATFEJŰ DEMENTOR, PRIKÉZSIA, BOSZORKÁNY TAKA HAZA!!!”

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?