Belföld, Hírek

Megszólalt Szlávik János: ekkor várhatóak újabb szigorítások a koronavírus miatt

Szlávik János szerint a koronavírus elleni intézkedésekben az iskolakezdésig nem várhatók újabb szigorítások, csak abban az esetben, ha jelentős gócok alakulnak ki.

 

 

 




 

A Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa úgy gondolja, hogy a világban most tesztelt, koronavírus elleni vakcinák között van olyan is, ami bevethető a vírus ellen.

Szlávik az ATV Startban elmondta, az itthoni adatok egyelőre nem aggasztóak, hiszen bár elsőre riasztónak tűnik az emelkedés, de az aktív fertőzöttek és a halottak számát is figyelembe kell venni.

Az infektológus szerint a jelenlegi intézkedések elegendőek, a változást pedig majd az ősz fogja meghozni az iskola elindulásával. Véleménye szerint szigorításra az iskolakezdésig nem fog sor kerülni, hacsak nem alakul ki több jelentősebb góc addigra az országban. Ehhez nem a számmisztikát, hanem a járvány dinamikáját kell figyelembe venni, a járványügyi szakemberek majd eldöntik – mondja az infektológus.

Szlávik Donald Trump amerikai elnök bejelentésére is reagált, miszerint az elnökválasztásra már meglesz a vakcina. Elmondta, hogy 4-5 olyan oltóanyag létezik már, amit embereken is tesztelnek, ezekről ki is derült, hogy biztonságosak. Szlávik szerint elképzelhető, hogy a választások előtt nagyon sok emberen fogják tesztelni a vakcinát, de ezeket a teszteket nem lehet felgyorsítani, idő kell hozzájuk.

Szlávik hozzátette, amint lesz vakcina, ő is be fogja magát oltatni, ugyanis szerinte az egészségügyi dolgozóknak, mint felelős embereknek hasonlóan kellene eljárni annak érdekében, hogy ők ne jelentsenek veszélyt másokra.

Az orvos mesélt a Jóban-Rosszban című sorozatban való szerepléséről is, azonban hozzátette, hogy a jövőben inkább marad az orvoslásnál.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?