Celeb / Híresség, Hírek

Ítélet született Árpa Attila drogügyében

Ma ítéletet született Árpa Attila drogügyében.

 

 

 

Mint ismeretes, Árpa Attila budapesti otthonát 2019-ben lepték el a rendőrök, miközben a színész és barátai a kertben kártyáztak. Ekkor robbant a drogbotrány.

A vádirat szerint a 49 éves férfi 2019. márciusban megbízta két ismerősét, hogy egy bulira vegyenek kábítószert, ők be is szerezték, de a rendőrök elfogták őket. A Fővárosi Főügyészség öt férfi, köztük Árpa Attila ellen emelt vádat, az indítványban mindannyiukra szabadságvesztést kértek, közülük három ember esetében próbaidőre felfüggesztve.

Árpa Attila az ügy kirobbanása óta tagadta bűnösségét, tavaly márciusban nem jelent meg a bíróságon, a májusi az első előkészítő ülésen ott volt, de nem ismerte el a bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. Az ügyész korábban egy év tíz hónap börtönbüntetést ajánlott, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztenék, ha Árpa bűnösnek vallja magát, de ő nem tett beismerő vallomást.

A Fővárosi Főügyészségen ma ítéletet hirdettek.

A másodfokú vádlott színész-rendezőt a bíróság bűnösnek mondta ki és 1,5 millió forintos büntetéssel sújtották. Nem a forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt ítélték el, csak drogbirtoklás miatt.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?