Belföld, Hírek

Zacher Gábor szerint Orbán Viktornak ki kéne állni az emberek elé

Zacher Gábor toxikológus szerint az átlag egészségügyi kultúra Magyarországon „a béka feneke alatt van”. Véleménye szerint ezen például sokat változtathatna, ha az ország egy nagyon elhízott vezetője kiállna, és arra biztatna, hogy fogyjunk le 25 kilót.

 

 

 

A toxikológus az RTL Portré című műsorában arra is felhívta a figyelmet, hogy a megelőzhető betegségek halálozási rátája Magyarországon a legmagasabb az Európai Unióban, és szerinte ez azért is van, mert a kormány nem szentel elég figyelmet a megelőzésre.

Költünk bombás óriásplakátokra több tízmilliót, de arra nincs pénz, hogy prevencióra, megelőzésre költsünk

– fogalmazott Zacher, aki szerint az emberek az információhiány miatt nem jutnak el szűrésre – ezért lehet az is, hogy itthon tízszer annyi nő hal meg méhnyakrákban, mint Finnországban.

Az alkoholizmus népbetegség Magyarországon

Ami azt jelenti, hogy Magyarországon nincs olyan család, ahol ne lenne valaki alkoholfüggő, tehát ez itthon nagyságrendekkel nagyobb probléma, mint például a kábítószerfüggőség.

„30 ezren halnak meg évente az alkoholtól, és hatvanan kábítószertől” – érzékeltette a különbséget a toxikológus, aki szerint az egyetlen megoldás az, ha a felnövő generáció megtanul kulturáltan inni. Ehhez pedig a megfelelő információs és szociális hálót is meg kell teremteni.

A negyedik legelhízottabb nemzet vagyunk

Zacher Gábor szerint a magyaroknak az elhízott miniszterelnökünk tudná a legjobb példát mutatni.

Egy snájdig miniszterelnök mellett ott van a nagyon kövér magyar miniszterelnökünk, ahelyett, hogy példát mutatna

– mondta Zacher, aki szerint, ha az ország egyik vezető személyisége keményen elhízva kiállna az emberek elé, és azt mondaná: emberek, fogyjunk le 25 kilót egy év alatt, annak lenne népegészségügyi haszna.

Orbán Viktor és Olaf Scholz / Fotó: Northfoto
Orbán Viktor és Olaf Scholz / Fotó: Northfoto

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?