Életmód, Érdekes

A volt hotel alkalmazott két dologra figyelmeztet, amit sosem szabad csinálni egy szállodában

Egy volt hotel alkalmazott kitálalt pár szigorúan titkos, etikátlan gyakorlatról, amelyek a szállodai szobákban zajlanak. Arra szólította fel a vendégeket, hogy tartózkodjanak két alapvető tárgy használatától.

 

 

 

Angela Riihiluoma, egy szálloda volt alkalmazottja a TikTok-on szivárogtatott ki néhány gusztustalan titkot a potenciális szállodai vendégeknek, miközben legalább két szállodai kellék használatától óvta őket.

A videó azzal kezdődött, hogy az ex-szállodai alkalmazott tájékoztatja a nézőket arról, amit soha nem szabad megtenniük egy szállodában. Ezt követően elmondta, hogy egykor marketingesként dolgozott.

A munka révén lehetőséget kapott arra, hogy beszéljen egy olyan kollégával, akinek 20 éves tapasztalata volt a vendéglátóiparban. Az úriember volt olyan kedves, hogy beavatta őt néhány szigorúan titkos információba.

Elsőként arra figyelmeztette az embereket, hogy soha ne használják a kávéfőzőt. A TikToker elmondta:

“Mert úgy tűnik, egyesek szeretik vizelettartóként használni. Igen, pontosan. Szóval nem érdekel, mennyire vagy kávéfüggő, ne nyúlj a kávéfőzőhöz.”

@angelariihiluoma i was shocked to learn this 🤢 #hotelroom #hotelcleaning #cleantok #travel #traveltiktok #TakingCareOfBiz ♬ Oh No – Kreepa

A második tippje sokkal nyilvánvalóbbnak tűnt, de mégis könnyen figyelmen kívül hagyható. Figyelmeztette a vendégeket, hogy ne használják a fürdőszobában lévő poharakat. Elmagyarázta:

“… a leggyakrabban csak Windexszel törlik le őket. Még csak el sem mossák. Mosogatógépben? Nyilvánvalóan nem. Csak egy kis Windex. Higiénikusan hangzik.”

Riihiluoma bevallotta, hogy őt megdöbbentették ezek felfedezések. Sok TikTokos osztotta a nő első reakcióját, és a kommentszekcióban fejezték ki megdöbbenésüket és hitetlenkedésüket. Az egyik felhasználó így kommentált:

“Oké, úgy érzem, jobb lett volna, ha nem tudom”.

Néhány kommentelő megerősítette a posztoló állításait, mondván, hogy ők is szállodákban dolgoztak. Egy nő szerint: “Mikor házvezetőnőként dolgoztam, az első számú dolog, amit mondtak nekem, hogy nem számít, mennyire tiszta. Csak tisztának tűnjön”.

 

 

 

 

Sokan más tárgyakat is felsoroltak, amelyekkel higiéniai okokból nem ajánlott érintkezni, ha szállodába látogatnak. Az olyan szükségleti cikkek, mint a takarók, ágytakarók, párnák, paplanok, törölközők, evőeszközök és szappanok kerültek fel a kerülendő tárgyak listájára. Valaki további tippet is adott, mondván:

“Ne használd a jégtartót se. Az emberek belehánynak. Néha műanyag zacskók vannak bennük. Szintén nem mossák”.

A felfedezés sok TikTok-felhasználót arra késztetett, hogy ezentúl kétszer is meggondolja, mielőtt szállodában száll meg. Míg néhányan elhatározták, hogy mindig a saját eldobható készleteikkel mennek, a legtöbben arra a következtetésre jutottak, hogy soha többé nem vesznek igénybe szállodákat, inkább az autójukban alszanak, vagy egyszerűen otthon maradnak. Az egyikük azt írta:

“Szóval a kommentek elolvasása után úgy döntöttem, hogy soha többé nem megyek szállodába”.

Eközben sokan nem értettek egyet Riihiluoma figyelmeztetéseivel, megjegyezve, hogy ők is szállodákban dolgoztak, és náluk soha nem nézték el az ilyen etikátlan gyakorlatokat. Mások kitartottak amellett, hogy a bevezetett takarítási és karbantartási intézkedések az adott szállodától függenek.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?