Érdekes

6 milliót kap, aki végigcsinálja, de még senkinek sem sikerült: ez a világ legdurvább szabadulószobája

A McKamey Manor sokak szerint nem is szabadulószoba, sokkal inkább egy kínzókamra. Most petíció indult a bezáratásáért.

 

 

 

 

 




Már több mint 60 ezren írták alá azt az online petíciót, amit a McKamey Manor bezáratása miatt indított egy felhasználó, olvasható a The Sun cikkében.

A petíciót elindító férfi szerint a McKamey Manor játékosai közül sokaknak psuzichiátria kezelésre, másoknak pedig szakorvosi ellátásra volt szüksége a játék után. Frankie Towery úgy véli, hogy ez valójában nem is egy szabadulószoba, hanem egy elátkozott házba csomagolt kínzókamra. Ráadásul rögtön kettő.

Ugyanis nemcsak San Diegóban, hanem már Alabamában is van egy ilyen létesítmény, a brutális horrortúra pedig elképesztően népszerű:

az egész évben üzemelő szabadulószobának 24 ezer főt számláló várólistája van.

A McKamey Manorba pedig csak azok juthatnak be, akik tökéletes állapotban vannak, nemcsak testileg, hanem szellemileg is. A jelentkezőknek orvosi és sportorvosi igazolást is be kell mutatniuk, igazolni kell a mentális épséget, a kezdés napján drogteszten kell részt venni, és egy 40 oldalas nyilatkozatban kell hozzájárulni mindenhez, ami az összesen 8-10 órás (!!!) próbatétel alatt történik velük.

A kegyetlen szabadulószobában pedig tényleg bármi megeshet. Minden próbálkozóról külön felvétel készül, amit a saját YouTube-csatornájára tölt fel a McKamey Manor, ezeknek a sokszor 1,5-2 órás videóknak már a gyors átpörgetése is emberfeletti önuralmat kíván, nemhogy a végignézése.

 

 

 

 

 

Nem túlzás azt állítani, hogy nincs tabu: a játékban részt vevőkkel ismeretlen dolgokat etetnek meg, csúszómászókat helyeznek a testükre, intenzív hang és fényhatásoknak teszik ki őket, vagy a hajuknál fogva lógatják őket egy többméteres lyuk felett. Gyakran megkötözik, ütik és egyéb más módokon kínozzák a résztvevőket, akik közül még senki nem tudta végigcsinálni a döbbenetes próbatételeket.

Ezeket egyébként teljesen személyre szabják. A játék megkezdése előtt a cég munkatársai hosszasan elbeszélgetnek a nevezőkkel, feltérképezik minden félelmüket, amikkel jó eséllyel a szembe is kell nézniük majd a szabadulószobában töltött idő alatt. Erre utal a videókban is gyakran elhangzó mondat:

„You really don’t want to do this. (Tényleg nem akarod ezt megtenni.)”

Az alapító Russ McKamey külön büszke arra, hogy a Desolation (Pusztaság) névre keresztelt legújabb játékot még senki nem csinálta végig. Ha valakinek ez mégis sikerülne, 20 ezer dollár (átszámítva közel 6 millió forint) üti a markát. Ez már csak azért is jó üzletnek tűnik, mert a McKamey Manor játékaiban nem pénzért, hanem egy zsák kutyakajáért lehet benevezni – ezt az alapító kedvencei fogyasztják el.

Aki esetleg még ezek után sem tudja elképzelni, milyen lehet ez az egész, és miért akarják a lehető leggyorsabban bezáratni mindkét McKamey Manort, azoknak itt van az egyik legtöbbször elindított videó. De tényleg csak azok nézzenek bele, akik mindenre fel vannak készülve. Mi szóltunk.





 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?