Celeb / Híresség

Gáspár Zsolti a jószágaival vitatja meg a világ nagy dolgait: „Beszéltem nekik a covidról, most az üzemanyagárak vannak terítéken”

Nem mindennapi képességek birtokában van Gáspár Zsolti. A TV2 Farm VIP gazdája ugyanis állítja, képes kommunikálni az állatokkal, azok pedig nemcsak megértik őt, de válaszolnak is neki. A magyar dr. Dolittle ráadásul szótárt is készített, amelynek a segítségével megtanulhatunk „állatul”.

 

 

 

Az állattartás szerves része Gáspár Zsolt mindennapjainak, hiszen a tenyésztelepei mellett otthon is számos haszonállatot tart. Baromfik, disznók, tehenek, bárányok már tizenöt éve veszik körül a műsorvezetőt, aki annyira szereti őket, hogy jó ideje nem fogyaszt húst. Zsolt korábban már mesélt arról a Blikknek, hogy olvasási nehézségekkel küzd, de a problémával sokáig nem foglalkozott, mert otthon, az állatok között ennek egyáltalán nem érezte a hátrányát.

A francia buldogok a legnyitottabbak az emberrel való kommunikációra / Instagram


– A birkákkal és a többi állattal mindig is remekül tudtam kommunikálni. Tudom, sokan bolondnak fognak tartani, és már többször is előfordult, hogy az az illető, akinek erről meséltem, azt javasolta, keressek fel egy szakembert, mert elment az eszem. De tény, hogy értem az állatokat, és ők is értenek engem. Rengeteg időt töltöttem közöttük, ismerem már minden reakciójukat. Látom rajtuk, hogy nyitottak-e az emberre, márpedig amelyik igen, azzal lehet kommunikálni is. Sőt, jobb velük beszélni, mint a legtöbb emberrel. Az engem bolondnak nézőknek meg mindig azt mondom, jöjjenek csak el a tanyára, töltsenek ott egy hetet, meglátják, hogy igazam van – kezdte a Blikknek Gáspár Zsolti, aki leginkább a négylábúakkal érteti meg magát.

Gáspár Zsolt mindennapjainak része a gazdálkodás /Fotó: TV2

– A tehenek, bárányok, borjak és a kutyák a legnyitottabbak, utóbbiakból is leginkább a francia bulldog. Velük rendszeresen beszélek, látom, érzem rajtuk, hogy vágyják az emberi szót, a kommunikációt. Ők mindig válaszolnak is nekem, így beszéljük meg a világ dolgait. De a baromfikkal nincs könnyű dolgom… Ők inkább hátat fordítanak nekem, otthagynak. A kacsák csak elkezdenek hápogni, láthatóan nem is érdekli őket a mondandóm – kesereg Gáspár Zsolti.

A TV2 Farm VIP gazdája azt sem titkolja, miről szokott a háziállataival a leggyakrabban diskurálni.

– Mindent elmondok nekik magamról, hogy éppen mi bánt, vagy minek örülök, aztán rátérek arra, mi zajlik a világban. Beszéltem nekik a covidról, most az üzemanyagárak vannak terítéken. Tudom, hihetetlenül hangzik, de kíváncsiak arra, mi történik körülöttük a világban. Érdeklődnek, várják a híreket.

A baromfik nemigen hallgatnak a gazdájukra / Instagram

A műsorvezető számára néhány állat különösen fontos, így nem is kezeli őket haszonállatként.

– Van néhány bárány, tehén, akik a szememben többet érnek, mint sok ember, és nagyon közel állnak hozzám. Őket soha nem vágjuk le, és ha egyszer meghalnak, olyan temetést kapnak, mint egy ember, örökké emlékezni fogok rájuk.

Gáspár Zsolt az elmúlt tizenöt év alatt olyan tökélyre fejlesztette az állatokkal való kommunikációt, hogy szótárat készített, amivel nagy tervei vannak.

– Összegyűjtöttem mindent, amit a reakcióikról, a hanghordozásukról, a viselkedésükről tudok, ez olyan, mint egy állat-ember szótár. El fogom küldeni pszichológusoknak is, hátha kiadják majd.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?